桌遊系列-詭鎮奇談

1001 回覆
61 Like 6 Dislike
咁試吓無限附魔William算
開唔開禁卡表?唔開William solo勁到好撚離譜
唔開一場先啦

禁卡表係差咗咩?打假波定伊蘇之匙
無限古印先係佢最離譜既位
唔落呢張咪得
就快爆post,寫定啲簡介擺新post頭好唔好
好呀
我對佢有興趣
但唔知點砌卡
屌William玩cycle 3頭兩關死到灰
孤狼 撬鎖 阿明 Luka
飛蛾撲火 守護結界 過度深入
皺縮術/背刺

都係呢啲
超級加倍,畫中世界將畫中世界當為過度深入,分三輪重複三次, 之後抽返上手再超級加倍出多兩次過度深入, 一個劇本可以出十次過度深入
究竟三循有幾高難度
無用你count經驗果陣計唔到勝利1
難過基礎,然後個袋驚你唔夠難,塞個-5比你,一大堆會有創傷既地方,仲要個復仇系統會疊加難度
咁玩返簡單算
如果跟返個pool,基本上3循係所有循中,包括去到7循,最難既

當然,如果你入哂其他循既卡,無一個cycle係難打既

由其是4循有聖鏡無條件回血回恐後,難度已經係自己比自己
我話出倒十次咋嘛 ,冇話包有勝利點㗎喎
咁你就唔係幾好彩啦,William 招技係打死怪喺棄牌堆出嘢, 但偏偏失落的時代就係打死怪之後送復仇點畀你 冇嘢嘅復仇點啫, 橫掂第一次打都過唔倒㗎喇,殺曬啲蛇就啱㗎喇
實驗室助理(盟友)係唔係每回合可以額外抽兩張卡?
殺蛇都無用,殺完都係唔夠時間過關
探索會失敗,encounter又甘,中個入土為安又嘥幾個move

第一關玩幾次都勉強過到,第二關又出boss又多怪都唔知點打
出嗰吓咋
三循好多初見殺,第2次玩就易過

風靡克蘇魯的詭鎮奇談卡牌版,玩家們利用自己建構的排庫,一起踏上茂冒險的旅程,體驗劇情與面對各種危險時,利用角色的天賦與手上的卡牌來度過危機。

《詭鎮奇談 卡牌版》以一輪為單位進行。每一輪中,調查員會遭遇各種恐怖勢力,再地區間移動,並探索各場景,抵擋可怕的敵人,最後攜帶著新發現進入下一輪。隨著劇情的推進,會有新的劇情及目標,你會成為一個經驗豐富的冒險者還是瘡痍滿目的受苦者呢?
用住先,慢慢補內容
唔該晒巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞