桌遊系列-詭鎮奇談

1001 回覆
61 Like 6 Dislike
俾街客玩完實亂鳩到七彩,都唔知點執返
我就未去過嗰度玩詭鎮,朋友all in咗就唔使去桌遊鋪玩啦,不過我估正常舖頭正路都會有收納整理返好啲卡嘅, 全收納應該係咁嘅樣

可以執死個店員 睇吓呢到有無去過嘅分享返,因為就咁聽落就幾吸引嘅,唔使買就可以玩曬
一張encounter攝咗去第二度,組完deck升完級啲卡亂咁放,劇情卡過咗三關拎返出嚟順勢擺埋入另一關

諗起都頭痛
使乜諗呀,畀得錢就梗係等個店員執啦,我同朋友玩完都係最多幫吓手分類
代入個店員覺得頭痛啫
老細就話啫
店員收最低工資真係唔會理
一來佢都未必識執
D客叫到佢執最多咪收起擺埋一邊
拖到個客走咗就原封不動放返上架
問個好白痴既問題,有無巴打知道有地方會放散卡,因為有朋友齊中文全套,我又想自己買卡砌同佢地玩,想要重返幾個系列既紫卡,但為左幾張紫卡專登重覆買呢幾個重返系列又好似好傻仔,其他卡自己又無用
咁多點執
老翻
如果“查找”嘅牌入面有顯現弱點係咪要即刻打出
lcg 唔會有散卡架
一係成盒買 一係自己印 proxy
就算 pvp 嘅 lcg 比賽不嬲都鼓勵 fan art proxy 好多重整得靚過原裝
合作 game 自己圍內玩用 proxy 更加冇所謂啦
想收二手中文版入坑
唔係,除非有寫明
例如黃色張369博士同Mandy張弱點咁
香港唔知有無printing firm做到,印吓parallel同fan-made scenario都好
終於過到一循第6關

而家諗緊二循綠,紫,紅邊個好玩啲
全部都好玩
Cycle 2難得5個都好玩
老翻就唔收了
如果幾張我print and play 算
而家玩到四循, 試緊用二循綠又幾好玩
可能玩到四循卡多啲, 隻人多牌用呢個機制更好發揮
我近期試緊6循祝福流牧師,發現戰力來計竟然好高效率,我覺得上到solo t1
Sefina好勁㗎,多手牌多資源仲要用到紫色牌嘅優勢
今晚想試吓solo有錢佬,玩邊個cycle好
有錢佬solo打邊個cycle都hard mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞