桌遊系列-詭鎮奇談

1001 回覆
61 Like 6 Dislike
紅家條成長曲線睇落好悶
早期中立又無勁卡, 要到3循先有啲野睇
係設定上,紅家本來就係一批普通人佢堆技能個故事全部係屎忽撞棍(或者撞唔到棍

撞到棵樹結果係個祭壇,打唔中怪點知打到隔離果隻,好有戲劇效果
一循買重置版定舊版好
舊版一循果六小擴放5放得入大擴個盒入面?
成日打假波勁好玩,不過試過用William打假波係咁出Elder Sign +2過咗
威廉人一定要試一次唔開禁卡表玩4循,佢會變成超級威廉人
美森買左上星期到貨,睇過下啲卡應該幾好玩,啲人物有少少背景幾吸引,不過1個人得一張專屬卡好似小左啲如果多啲就好了
啲抽袋token得+1冇+2,3咁如果基本數值低的話test應該好難會成功
同有冇accessories推介?想買張playmat或者play board可以放啲裝備卡同資源上去有feel啲,thx
禁卡係玩家覺得太勁自己禁左定係隻game唔同scenario會禁唔同卡?
同啲scenario pack好唔好玩?入面係唔係冇玩家用新卡得scenario卡?thx
用故事背景答你,
個袋咁既原因係:
因為古神只會給予混亂,不會給予幫助

用玩既角度答你:隻game起碼數值要比難度高2-3成功既可能先至大

Playmat無記錯原廠有出,但百幾蚊,抵唔抵見人見智
呢排紅家玩緊小提琴家 round round做月光族真係好刺激
原廠一早無貨,而家要買playmat都係靠鄰近地區
禁卡表係原廠發現combo太強而出既,online發佈,你可以跟可以唔跟(我其實建議新手唔好跟,你根本唔知點可以出到果堆combo,咁都組到咪當獎勵自己)

每隔一排會更新一次禁卡表

Scenario pack個問題建議睇巴哈

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60537&snA=3805

佢個解答好詳盡
Thx,我呢啲自己得閒先玩下,主要想經歷故事的應該唔會跟禁卡規限了
Scenario pack如果係有故事我都想買一個試吓,大家有冇推薦邊個好玩?
今晚玩下try try先,thx
有新買新
個盒夠放哂成個cycle 1 campaign 加 player card有突
你指campaign expansion定standalone scenario?
巴打
想問下有無巴打有重置版Core Set繁中版
可唔可以影一影FBI張卡背面比我
感謝
呢張嘢有咩值得你咁急要睇
standalone scenario,我見好似話有兩隻game都可以用同一個scenario?又話買幾盒可以好多人一齊玩,好似同本身隻game唔係好同咁
Core Set第一關

聚集於此?
你玩咩難度?
第一次玩收皮好正常
我收皮左一次之後用藍色 + 簡單係過到嘅
Normal,隻鬼咁多血打人又大力,你每次扣得佢1血,牌唔好好難打

同我想問investigator starter deck果5個人物係唔係有關係的?我見佢哋啲說明書會出現另外嗰啲人個名,有冇邊個scenario會講佢地的故事?定係純粹想引你買埋其他人thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞