桌遊系列-詭鎮奇談

1001 回覆
61 Like 6 Dislike
今日玩左兩次一循尾二個關都輸
AH劇情正好多 淨係一循已經夠重玩N次
試玩咗二循但成個人都好迷(包括劇情同玩法)
有冇兄弟知新版二循香港幾時先有貨?
香港我諗月中至月尾,台灣網店已經有
呢關係幾難

上個禮拜帶兩個新手玩1B 1A,有個1B出唔到走廊就俾罪犯打死,之後縮短版1A抽咗4次遠古惡魔直接收皮
玩法點迷法?
4次咁慘

我同班fd 輸左兩次
決定重玩
今次玩兩黃家,記者加圖書館員
一藍一紅
你地係每個人買一副,定你買一副,去到即時一齊砌deck,定係你砌定畀佢地
我自己買砌埋俾佢哋,upgrade就佢哋自己揀
大家砌deck方向係點?會唔會盡量跟返個人物背景來砌?我覺得咁玩會好玩啲
同有冇網站有得抄deck? Thx
一開始認真好功利,後面開始好多放飛自我既砌法

幾時reprint cycle 7
網上睇過人講,如果無買調查員pack/兩副core/熟關卡流程...等等
靠前期啲卡就咁組deck第一次玩
隨時簡單都翻車
利申:玩到三循都係玩簡單
呢個係七循嘅玩家自製勘誤list,自己記住錯咩野咪得囉
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BOJK9zM4DfU5_ykO9nJKsaC-Ei11QN-daM2xzDpA9I0/htmlview
未玩到,如果cycle 8前reprint一次過買就好

屌佢老母垃撚圾,錯內文都算,錯呢啲點玩
多謝你買第一刷,為後人提早試伏,功德無量
前世做錯咩先要生喺呢個地方,辛苦返完工想同老婆玩吓卡都要等一年半載等啲垃圾改返個copy and paste錯誤

錯到咁樣肯定係連試玩都無,set場已經發覺有問題啦
你當嗰兩張卡個標題係一樣嘅,繼續set up就得啦 應該唔會極大影響嘅
差好撚遠呀,一邊推進自己一邊推進人哋正常要估

我貼咗張貼紙遮住,不過已經無心機玩,OT完心情已經唔多好
第一次冇乜影響,因為你唔知另外嗰邊係乜,你唔特登去記就應該冇事,之後再玩就痴label上卡套遮住嗰兩個名就冇事

你右邊嗰張係密謀1a個名,佢唔記得改返做2a個名
兩張卡係一樣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞