桌遊系列-詭鎮奇談

1001 回覆
61 Like 6 Dislike
最多=0,自己揀一個就得
Solo 用咩職業/角色好?
藍色應該會簡單啲
睇用邊個,如果Zoey應該係地獄難度
四循環zoey有第六感,用意志搵線索,solo帶會輕鬆唔少
幾時先reprint到4th cycle
想入坑但睇完一頭霧水
有好多個基本版
舊年啱啱出咗revised core,詳情可以睇下面條片

https://youtu.be/UF0Jb1adRYs
我想知佢個二循幾時出
美國investigator expansion聽日出,中文版遲一個月左右
睇完好似明左少少 即係base得一個
但第一環第二環果啲係咪唔洗跟次序
另外詭鎮奇談係咪差唔多既野
新版二循個調查員擴充?
劇本就未知?
core game/base game有新舊兩款
舊版啲卡只夠1-2人玩,好多人會買兩盒,所以新版(revised edition)而家夠1-4人玩,買一盒就得

而家出左cycle1-7,舊版每個cycle有一個中盒,6個細盒,順次序玩,有晒果個cycle既人物卡同劇情卡
每個cycle完全獨立,唔洗跟次序,但啲人物卡可以撈埋一齊砌deck

新版cycle分成一個大盒劇情卡,一個中盒人物卡,可以只買一盒都得

arkham horror 中文名=詭鎮奇談
Sorry 打錯左係Eldritch Horror 全球驚悚先岩
美國7月頭,香港應該要8月

6月就有齊
竟然

好似仲未有消息3-6會唔會新包裝reprint
新包裝就實有㗎啦,係唔知幾時出啫,分開出等大家經濟壓力冇咁重
講定先好啲,唔係忍唔住走去買舊版
保守估計三循新包裝你預大半年後啦,下年年初, 不過三循就唔係你求其玩就過到關
好想玩
正呀
想問吓新版用咩size卡套?
Standard size
等唔到六月尾,揾日出去睇吓investigator pack/ stand alone scenario先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞