2022搵教席討論區(4)

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
咪係囉成日都話我
睇呢其實都有好多人想知道, 到底面啲學校派咗offer, 裏面嘅情況係點等等資料。 唔好明點樣去討論

但係其實好多人想知
你講緊乜野
已blocked
自己小心保障自己,唔好自爆。
咁你咪死撚開囉
咁撚想開資料你咪唔好係度講

新人記住唔好自爆
啲19tg group 人人入得 我同學老細都有入
你on999係group 自爆比班高層知道
你覺得會點
追咗兩個post,我覺得連登幾好,好多人肯分享。

至於邊間學校點,未入過去做都唔知啦,A話黑校但校長like你,對你來講咪白校;相反A話白校,但咁岩校長唔like你,對你來講咪黑校。

公認黑嗰啲,其實就全行通天。
有得2nd in嘅人數好少
可能都係幾個人
呢d group 人人入得
panel後生d 都會入去 大把人做左幾年嘢都有繼續睇呢個post
未入去做已經爆料 學校會唔會請你呀?請左你咪不斷放料?

討論無問題 但最緊要唔好透露任何自己個人資料
真,係一個咁多人嘅group入面開校名問野,俾著我係panel都唔會請
為未來鋪路,未嘗不可。
Lol我唔明筆ing 係一邊話TG 谷好好,一邊踩連登呢個po 做咩,大家都係圍爐取暖區,只不過風格唔同,有啲人鐘意細節啲討論咪揀TG,有啲人想隱藏下自己消息但又想討論咪揀連登,各有各選揀
我諗你係連登都應該睇過唔同年份教席po,你都有份參與討論問過意見,大家應該都有比過唔少意見你,你一轉新場就猛踩舊場,同返嚟舊場推薦舊場,你咁樣同過橋抽版有咩分別?
我都知道我作為一個FG同新人係冇乜資格表達咁強烈個人意願,但係呢個post我真係得到大家嘅幫助,出於私心我覺得呢個post真係好有用,咁多前輩係到打大段野分享自己經驗,我覺得輪唔到你係到講指責嘅說話
其實TG都一堆人提醒唔好開名自爆啦
喺TG開名講間學校我覺得還好
講埋邊日in過邊間咩科真係完全冇必要
聽日1st in,求連登祝福
多謝各位師兄前輩連登有愛
47巴真係好好比D建議真係好有用 做左幾年都覺得學到野
*推薦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞