[有圖] 屙左成個月血...係咪腸癌

190 回覆
1 Like 33 Dislike
樓主可能之前痾屎痾得太大力導致肛裂,然後啲屎搞到埋唔到口,再痾再裂

肛裂肛門應該會好痛
樓主完全無提
外痔同肛裂都會痛
但外痔會有痔瘡發作 好明顯
你肯定會知

照咁睇 你應該係肛裂
大便又咁硬
傷口埋唔到口
不斷重覆裂開又癒合

首先你要改變你既飲食習慣
多菜少肉多飲水 無計
另外睇醫生 佢應該會開隻藥水同膏藥比你
藥膏無用 純粹止痛止痕
藥水應該開乳果糖
(佢如果無比 你都要問佢拎 英文叫lactose)
隻藥水就好有用 軟化大便用
令到你傷口唔洗再受刺激同令佢埋口
你個情況唔改變大便軟硬度無可能好返
Anyway
快d睇醫生啦

利申 高登神醫
外痔同肛裂都會痛
但外痔會有痔瘡發作 好明顯
你肯定會知

照咁睇 你應該係肛裂
大便又咁硬
傷口埋唔到口
不斷重覆裂開又癒合

首先你要改變你既飲食習慣
多菜少肉多飲水 無計
另外睇醫生 佢應該會開隻藥水同膏藥比你
藥膏無用 純粹止痛止痕
藥水應該開乳果糖
(佢如果無比 你都要問佢拎 英文叫lactose)
隻藥水就好有用 軟化大便用
令到你傷口唔洗再受刺激同令佢埋口
你個情況唔改變大便軟硬度無可能好返
Anyway
快d睇醫生啦

利申 登神醫
係,快D跳樓啦,唔好害人
唔好搞咁多gay
我都係咁
但我覺得自己係生瘡
因為屎眼會痛
好恐怖
好返少少不如睇睇中醫 前排有便祕問題但睇中醫好左
見你D大便係乾到斷,如果腸有事好麻煩
唔好飲凍飲 唔好夜訓
我每個月都有幾日會屙血
不過個幾日係黎m
樓主都係睇醫生把啦
做咩倒利賓納落廁所
即刻睇醫生啦屌你
試過一次 一下就屙到貧血 仲要係第一次貧血 成身冇力 乜都睇唔到 以為自己死撚硬 就咁趴係地下到 心中唸咁死都幾柒 不過死左就輕鬆了
好小血啫.
我以前一唔食蔬菜,生果,長期坐.
一屙第一篤屎出黎. D 血就會係咁滴. 滴. 滴. 滴. 滴..........
屙5分鐘滴足5分鐘, 屙10分鐘滴足10分鐘...
之後我屙屎可以練到唔用肛門既力, 而用腹部既力將D 屎逼出黎. 咁D 血就冇流得咁勁.
好耐冇翻發, 直到我楂巴士又翻發返, 又係滴血. 搞到我已經辭咗職. 年紀大, 一滴滴滴血就有D 頭暈
你無事吖麻最後?? 我同你一樣....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞