男朋友無用到我好灰

282 回覆
169 Like 58 Dislike
其實你同佢一齊為咩者
幾歲呀你條仔
中三中四學歷都夠膽學人拍拖
不過千祈唔好結婚生仔呀 你地搞唔掂架

笑撚死人 自己都搞唔掂學人拍拖
而家啲後生係咪個個都冇囡/冇仔唔得咁既款

唔好咁直接啦
班mk仔以為讀唔成書好威架

過幾年搵工就知幾柒

然後佢地會變成金融/地產/保險才俊

認為自己搵得多過大學生

佢係家境唔好所以冇得讀而唔係唔想讀

藉口
我借政府錢讀書借左十幾萬

睇埋先,佢中學冇得借

都係果句啦

有心去解決問題既就會為自己搵方法
無心去解決問題既就會為自己搵藉口

咁你覺得佢係搵緊方法
定搵緊藉口
問心果句
去到某一個你接受唔到既程度,你就會走
唔洗擔心既...對住呢d男其實你無咩做到
你地一齊左幾耐呀
雖說兩個人係埋一齊
點樣都有個承諾唔應該輕易分開

但如果呢樣野真係會令你好反感好唔鍾意既
而佢明知道咁樣會令你唔開心都唔願意作出改變既
睇黎佢著緊既係自己既唔係你喎

我都唔再多講 船到橋頭自然直 可能下星期佢會搵工呢

咁你繼續等下啦
又或者呻下個問題就會解決
等等下個關係就會變好
啲錢都會係個天到跌落黎

時勢都會逼到佢 可能係我心急過佢啫 佢冇錢 都要返工 屋企家境差

咁你就咪撚幫佢打 cv 搵工啦屌你老母
時勢逼到佢 ? 點逼呀
宜家係時勢逼到你咋喎
佢宜家做緊啲咩呀 ? 咪又係懶懶閒唔搵工

逼 ? 逼條撚呀
如果將自己既興趣化為職業既動力都無
呢條咁既垃圾可以係呢個社會上面做到啲咩呀 ?
你仲要幫佢搵埋工
再一步去降低佢搵工既動力
咁佢點會有行動去搵工呀

你唔係幫緊佢呀
你係害緊佢
令佢更加去逃避呢個問題而唔係面對

佢係垃圾
而你係負責照顧佢既垃圾桶

岩啊 我覺得如果一味幫佢做哂所有野
咁樣只會令佢繼續依賴你 更加懶惰 咩都唔識主動去做
你男友係廢物
早飛早著
樓主雌雄同體
影相又真係唔駛學歷,想上位咪多啲去影,多啲post相去社交媒體,係靚既就會建立到一群人like你。參加比賽都得?

參加比賽都有既
咁都唔飛佢?
即係佢條件好好?
定係你條件太差

係愛呀哈利
佢係個滿分既男朋友,除左開始接觸佢搵工發現佢完全唔識之外,文筆差左少少,平時係好好,好緊張我,細心,唔自大,同佢一齊好有安全感
佢份人係勤力既,但對於完全唔識既野,佢要啲時間去適應

老實講,佢咁既質素有乜野可以自大?
有d人係唔醒目/唔主動,要人手把手教佢先識做,踢一踢先郁一郁。
廿幾歲人性格一早定晒型,仲要出黎撈左幾年都仲係咁既話,將來都冇乜可能改到。
你做得佢女友就要預左要做埋佢阿媽。

有啲人真係廢青都覺得自己好勁
樓主係咪上黎搵足夠理由等自己心安理得,大條道理咁分手?

發洩下

每個人都有迷失既時候
佢想對你好,想同你有將來既佢一定會努力既
俾個時間你自己同佢
佢呢個時候最需要既係你既支持同鼓勵
唔係叫你縱容佢
如果佢係唔好既你一早走左啦係咪?

我有啊 多謝支持
佢似係有夢想 唔係有目標
都無諗過點行下一步

我會幫佢既 佢唔係100%冇動力
搵籍口做廢青姐
有心搵點會連cv都無份

冇學過點打掛
如果有個樣子中上月入3萬30歲男人追你,你會點,好奇一問

我有男朋友啊屌你
我諗遲d連佢既興趣,都要你俾錢佢買先繼續到

已經平時消費我比多啲

患難見真情,睇你地過唔過呢關囉。
但佢連錢都要用埋你嗰份既,你自己有咩感想?

我都唔會次次比,如果佢係冇工開既我都肯比住先,咁我都叫返緊工, 但如果佢keep住連part time都唔搵,我會屌柒佢
樓主搵緊幾k先
夠多養埋佢其實冇所謂啦

女仔都想畀人照顧㗎 咪話唔想做當家囉 我覺得佢唔養我都ok但唔好要我養
其實你同佢一齊為咩者

答左 點解一定要有理由啫

愛係唔係理由
之後又話人虛偽,又唔信又要問
無錢佢會自動搵工
學歷低唔緊要
仲要咁懶無得救

其實佢都仲有一個月hea嘅
其實你同佢一齊為咩者
點解咁撚廢都有女朋友
最近正正煩惱緊呢樣野

另一半口講就話想搵份好D嘅工,但無乜action亦feel到佢無乜決心
我同屋企人成日鬧交好辛苦,好想搬出嚟住,所以自己好積極儲錢想買樓,但佢口講同情我心痛我,但依舊每個月無乜儲錢,淨係口講話會努力⋯⋯

感覺同佢無將來⋯⋯
傻鳩黎
英文都唔識多隻影相威極咪又係屈係腥港
創意行業最重要就係人脈同名氣,其次先係技術,唔識英文莫講話識人啦,連上外國網留意下呢排攝影界咩風向,近期有咩相關大型比賽,學新攝影技術睇英文教學都做唔撚到,莫講話用software同follow外國攝影師啦,仲有開page開channel食外國市場
你條仔呢d興趣真係只係興趣啦,完全唔撚係精益求精,不如都係摺埋一二邊算吧啦學人講夢想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞