男朋友無用到我好灰

282 回覆
169 Like 58 Dislike
咁既人都有女朋友,點解我冇

ming哥hi
男朋友我中三,四學歷, 下個月辭職, 雖然搵到自己嘅目標, 係我最欣賞的

但叫佢搵工懶洋洋咁,皇帝唔急太監急,佢想入嗰一行我自己都識好多人, 我不斷係咁幫佢問, 問咗六間都有, 不過都暫時未缺人, 要靠佢自己搵,原來佢連jobsdb ,job market , indeed 都唔識得仲話諗住去勞工處睇, 畀我講咗半日佢就冇乜心機, 成日話“我遲啲睇“, 我就不斷sd 網址畀佢, 叫佢同間公司講:我係xxx介紹, 請問您請唔請人呀。佢又冇理到(可能我太煩), 最後仲要發現原來佢連cv都冇,唔識得寫, 上一份工係朋友直接介紹就去做文員, 我聽到後真係灰左, 係我幫佢打份cv , 自己上網幫佢搵工(佢唔知), 見到好多真係要中五學歷至 diploma, 自己再sad多下, 有個感覺係佢連最基本照顧自己都做唔到, 我點樣交我自己畀佢, 點樣由佢撐起一頭家... 好擔心啊

其實我都係發洩下,自己揀得仆街就仆街

可能有人會話男女平等,男冇用咪條女補上,我都想比人照顧下,唔想女做當家

Pmed
樓主咩學歷?

ming哥hi

屌你老母

ming哥hi

屌你老母

屌你老鼠
佢既興趣係咩先
你講到咁樣咁低學歷又咁懶都可以搵到既興趣
而又真係會有人請佢
我睇唔到有一樣咁樣既興趣喎

影相

我個情況同佢差唔多(高歷高dd ),不過我已經搵到工

我份工冇問過我學歷,淨係睇profolio

請人???

佢影開咩先?有冇拍片?風景相,文青擺拍果d係香港搵唔到食

曲線偷步
影相又真係唔駛學歷,想上位咪多啲去影,多啲post相去社交媒體,係靚既就會建立到一群人like你。參加比賽都得?
月入5皮 手渣1間500呎屋加多間公司 都無女

ming哥hi

屌你老母

屌你老鼠

屌你個hi
如果係咁你會唔會離開佢先
呢D男仔一定要經歷某D事先識成長
或者你同佢傾清楚, 認真講下
佢都仲唔發憤你咪自己再決定留定去

可能我見唔到佢積極一面,始終唔係日日見,佢琴日有主動搵工

咁你繼續灰啦
樓主同男朋友share ac?

想追有仔既女,會唔會好仆街?
https://lihkg.com/thread/255858/page/1?ref=ios

死都唔好畀自己綠
https://lihkg.com/thread/228632/page/1?ref=ios

同男朋友結婚 d錢你出哂

他不是我最愛 但計劃結婚了
https://lihkg.com/thread/232396/page/1?ref=ios
咁都唔飛佢?
即係佢條件好好?
定係你條件太差

係愛呀哈利
佢係個滿分既男朋友,除左開始接觸佢搵工發現佢完全唔識之外,文筆差左少少,平時係好好,好緊張我,細心,唔自大,同佢一齊好有安全感
佢份人係勤力既,但對於完全唔識既野,佢要啲時間去適應

老實講,佢咁既質素有乜野可以自大?
有d人係唔醒目/唔主動,要人手把手教佢先識做,踢一踢先郁一郁。
廿幾歲人性格一早定晒型,仲要出黎撈左幾年都仲係咁既話,將來都冇乜可能改到。
你做得佢女友就要預左要做埋佢阿媽。
我唔信一個中三畢業連jobs db 同cv都唔識既人可以用影相黎做職業囉
俾部英文menu既相機你都未識睇
影相呢d有錢人玩意
樓主係咪上黎搵足夠理由等自己心安理得,大條道理咁分手?

發洩下

每個人都有迷失既時候
佢想對你好,想同你有將來既佢一定會努力既
俾個時間你自己同佢
佢呢個時候最需要既係你既支持同鼓勵
唔係叫你縱容佢
如果佢係唔好既你一早走左啦係咪?
其他工又唔想做
進修又話唔係讀書材料
自己興趣又唔係好有心去做
好快你就會頂唔順分手

我都驚
乜依家香港既垃圾都有市場既咩
咁既仔都有人受
廢青
佢似係有夢想 唔係有目標
都無諗過點行下一步
搵籍口做廢青姐
有心搵點會連cv都無份
如果有個樣子中上月入3萬30歲男人追你,你會點,好奇一問
分手
我諗遲d連佢既興趣,都要你俾錢佢買先繼續到

已經平時消費我比多啲

患難見真情,睇你地過唔過呢關囉。
但佢連錢都要用埋你嗰份既,你自己有咩感想?
樓主搵緊幾k先
夠多養埋佢其實冇所謂啦
樓主搵緊幾k先
夠多養埋佢其實冇所謂啦

原來係假腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞