男朋友無用到我好灰

282 回覆
169 Like 58 Dislike
我諗遲d連佢既興趣,都要你俾錢佢買先繼續到
你地一齊左幾耐呀
雖說兩個人係埋一齊
點樣都有個承諾唔應該輕易分開

但如果呢樣野真係會令你好反感好唔鍾意既
而佢明知道咁樣會令你唔開心都唔願意作出改變既
睇黎佢著緊既係自己既唔係你喎

我都唔再多講 船到橋頭自然直 可能下星期佢會搵工呢

咁你繼續等下啦
又或者呻下個問題就會解決
等等下個關係就會變好
啲錢都會係個天到跌落黎

時勢都會逼到佢 可能係我心急過佢啫 佢冇錢 都要返工 屋企家境差

咁你就咪撚幫佢打 cv 搵工啦屌你老母
時勢逼到佢 ? 點逼呀
宜家係時勢逼到你咋喎
佢宜家做緊啲咩呀 ? 咪又係懶懶閒唔搵工

逼 ? 逼條撚呀
如果將自己既興趣化為職業既動力都無
呢條咁既垃圾可以係呢個社會上面做到啲咩呀 ?
你仲要幫佢搵埋工
再一步去降低佢搵工既動力
咁佢點會有行動去搵工呀

你唔係幫緊佢呀
你係害緊佢
令佢更加去逃避呢個問題而唔係面對

佢係垃圾
而你係負責照顧佢既垃圾桶
佢既興趣係咩先
你講到咁樣咁低學歷又咁懶都可以搵到既興趣
而又真係會有人請佢
我睇唔到有一樣咁樣既興趣喎

影相

咁佢影相有無天份先

有既 係靚既 不過po 怕自爆

如果以影相為生, 最重要唔係影得靚,
而係氹得掂班港女同怪獸家長
靚唔靚佢地識條鐵咩,
你男朋友咁既性格咁點做
你地一齊左幾耐呀
雖說兩個人係埋一齊

咁你繼續等下啦
等等下個關係就會變好
啲錢都會係個天到跌落黎

時勢都會逼到佢 可能係我心急過佢啫 佢冇錢 都要返工 屋企家境差

廢就廢啦 咪搵藉口
我細個窮到冇錢開飯 冇電腦
咪一樣讀到大學
男人老狗就俾d志氣

佢真係值得你哂時間 青春?

正宗懦夫
佢根本無勇氣去面對
連佢最專長既野郁唔敢去面對
我諗遲d連佢既興趣,都要你俾錢佢買先繼續到

已經平時消費我比多啲
中三中四學歷都夠膽學人拍拖
不過千祈唔好結婚生仔呀 你地搞唔掂架

笑撚死人 自己都搞唔掂學人拍拖
而家啲後生係咪個個都冇囡/冇仔唔得咁既款

唔好咁直接啦
班mk仔以為讀唔成書好威架

過幾年搵工就知幾柒

然後佢地會變成金融/地產/保險才俊

認為自己搵得多過大學生

佢係家境唔好所以冇得讀而唔係唔想讀
你地一齊左幾耐呀
雖說兩個人係埋一齊

咁你繼續等下啦
等等下個關係就會變好
啲錢都會係個天到跌落黎

咁你就咪撚幫佢打 cv 搵工啦屌你老母
時勢逼到佢 ? 點逼呀
宜家係時勢逼到你咋喎
佢宜家做緊啲咩呀 ? 咪又係懶懶閒唔搵工

逼 ? 逼條撚呀
如果將自己既興趣化為職業既動力都無
呢條咁既垃圾可以係呢個社會上面做到啲咩呀 ?
你仲要幫佢搵埋工
再一步去降低佢搵工既動力
咁佢點會有行動去搵工呀

你唔係幫緊佢呀
你係害緊佢
令佢更加去逃避呢個問題而唔係面對

佢係垃圾
而你係負責照顧佢既垃圾桶

我唔幫佢啦
男朋友幾歲呀?
我男朋友一年前都係一舊垃圾 有工又唔返,成撚日勁多藉口做癈柴 我都灰過碌炭
所以好明白絲打你
我都係默默等待佢唔癈的一日 so far 我等到了

唔好咁直接啦

過幾年搵工就知幾柒

認為自己搵得多過大學生

唔借關窿?
你地一齊左幾耐呀
雖說兩個人係埋一齊

咁你繼續等下啦
等等下個關係就會變好
啲錢都會係個天到跌落黎

廢就廢啦 咪搵藉口
我細個窮到冇錢開飯 冇電腦
咪一樣讀到大學
男人老狗就俾d志氣

佢真係值得你哂時間 青春?

佢係愛我既 同佢初初一齊就知 性格亦都唔係懶既 初初覺得佢比愛情唔洗比麵包我 而家就覺得會偏離到 我麵包要分埋比佢
男朋友幾歲呀?
我男朋友一年前都係一舊垃圾 有工又唔返,成撚日勁多藉口做癈柴 我都灰過碌炭
所以好明白絲打你

佢以前唔廢

唔好咁直接啦

過幾年搵工就知幾柒

認為自己搵得多過大學生

唔借關窿?

中學邊有
男朋友幾歲呀?
所以好明白絲打你

佢以前唔廢

幾歲?
學友。。。
男朋友幾歲呀?
所以好明白絲打你

佢以前唔廢

幾歲?

2頭
依d男人養唔熟

唔好咁直接啦

過幾年搵工就知幾柒

認為自己搵得多過大學生

唔借關窿?

中學邊有

中學都有好多津貼
我直頭係攞老綜既
唔好再搵藉口

差人錢點繼續讀呀屌你老母, 成日覺得冇問題, 都話唔諗得囉,聽下人講啦, 冇得讀書佢想嘅咩, 咁都畀人話搵藉口on99
佢既興趣係咩先
你講到咁樣咁低學歷又咁懶都可以搵到既興趣
而又真係會有人請佢
我睇唔到有一樣咁樣既興趣喎

影相

咁佢影相有無天份先

有既 係靚既 不過po 怕自爆

真係有天份嘅咪叫佢的起心肝搵份攝影相關嘅工
叫佢定一個期限 我諗一兩個月左右
期限前都搵唔到就做炒散先
唔好有其他藉口推 無嘅話地盤跟車都要做

咪一個月囉 下個月冇工返啦
佢的目標就係影相?咁如果你又話滿意佢的目標,但又不斷叫佢搵工,會唔會令佢覺得有矛盾?
一係你就同佢講影相搵唔到食,去搵份工幫補下先
一係你就放手由他跌跌撞撞,試下真係去做個攝影師

係搵番同行既工,睇字啦
其實依個世代攝影師已經係夕陽行業, 個人覺得再過多十年 真係好難搵食
你地垃圾死埋一邊, 唔好要社會埋單就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞