男朋友無用到我好灰

282 回覆
169 Like 58 Dislike
佢既興趣係咩先
你講到咁樣咁低學歷又咁懶都可以搵到既興趣
而又真係會有人請佢
我睇唔到有一樣咁樣既興趣喎

影相

我個情況同佢差唔多(高歷高dd ),不過我已經搵到工

我份工冇問過我學歷,淨係睇profolio

請人???
佢既興趣係咩先
而又真係會有人請佢

影相

咁佢影相有無天份先

有既 係靚既 不過po 怕自爆
Btw廢柴都有女,即係好撚靚仔

爬文 不要再說了
佢既興趣係咩先
而又真係會有人請佢

影相

咁佢影相有無天份先

有既 係靚既 不過po 怕自爆

真係有天份嘅咪叫佢的起心肝搵份攝影相關嘅工
叫佢定一個期限 我諗一兩個月左右
期限前都搵唔到就做炒散先
唔好有其他藉口推 無嘅話地盤跟車都要做
佢的目標就係影相?咁如果你又話滿意佢的目標,但又不斷叫佢搵工,會唔會令佢覺得有矛盾?
一係你就同佢講影相搵唔到食,去搵份工幫補下先
一係你就放手由他跌跌撞撞,試下真係去做個攝影師
咁如果佢有興趣都咁撚hea,咁既興趣對佢嚟講都唔係好有興趣下喎
佢既興趣係咩先
而又真係會有人請佢

影相

我個情況同佢差唔多(高歷高dd ),不過我已經搵到工

我份工冇問過我學歷,淨係睇profolio

請人???

佢影開咩先?有冇拍片?風景相,文青擺拍果d係香港搵唔到食
廢到咁 樓主中意佢d咩
原本想講真愛 但你又係到呻
你自己咩學歷先? 不過中三中四就真係廢左啲, 正常點會連中五都冇
飛咗佢同我一齊
利胂:大學未畢業已經經濟獨立
睇錯左做

男朋友,無用到我,好灰

一樣

一樣
分手啦 除非有父幹

冇父
男朋友我中三,四學歷, 下個月辭職, 雖然搵到自己嘅目標, 係我最欣賞的

但叫佢搵工懶洋洋咁,皇帝唔急太監急,佢想入嗰一行我自己都識好多人, 我不斷係咁幫佢問, 問咗六間都有, 不過都暫時未缺人, 要靠佢自己搵,原來佢連jobsdb ,job market , indeed 都唔識得仲話諗住去勞工處睇, 畀我講咗半日佢就冇乜心機, 成日話“我遲啲睇“, 我就不斷sd 網址畀佢, 叫佢同間公司講:我係xxx介紹, 請問您請唔請人呀。佢又冇理到(可能我太煩), 最後仲要發現原來佢連cv都冇,唔識得寫, 上一份工係朋友直接介紹就去做文員, 我聽到後真係灰左, 係我幫佢打份cv , 自己上網幫佢搵工(佢唔知), 見到好多真係要中五學歷至 diploma, 自己再sad多下, 有個感覺係佢連最基本照顧自己都做唔到, 我點樣交我自己畀佢, 點樣由佢撐起一頭家... 好擔心啊

其實我都係發洩下,自己揀得仆街就仆街

可能有人會話男女平等,男冇用咪條女補上,我都想比人照顧下,唔想女做當家

幾大

2x
點解咁垃圾都拍到拖
我才高8斗 大大隻隻 外國讀書 月入3萬 幽幽默默反而d女當我係草
中三中四學歷都夠膽學人拍拖
不過千祈唔好結婚生仔呀 你地搞唔掂架

笑撚死人 自己都搞唔掂學人拍拖
而家啲後生係咪個個都冇囡/冇仔唔得咁既款
你地一齊左幾耐呀
雖說兩個人係埋一齊
點樣都有個承諾唔應該輕易分開

但如果呢樣野真係會令你好反感好唔鍾意既
而佢明知道咁樣會令你唔開心都唔願意作出改變既
睇黎佢著緊既係自己既唔係你喎

我都唔再多講 船到橋頭自然直 可能下星期佢會搵工呢

咁你繼續等下啦
又或者呻下個問題就會解決
等等下個關係就會變好
啲錢都會係個天到跌落黎
你地一齊左幾耐呀
雖說兩個人係埋一齊
點樣都有個承諾唔應該輕易分開

但如果呢樣野真係會令你好反感好唔鍾意既
而佢明知道咁樣會令你唔開心都唔願意作出改變既
睇黎佢著緊既係自己既唔係你喎

我都唔再多講 船到橋頭自然直 可能下星期佢會搵工呢

咁你繼續等下啦
又或者呻下個問題就會解決
等等下個關係就會變好
啲錢都會係個天到跌落黎

時勢都會逼到佢 可能係我心急過佢啫 佢冇錢 都要返工 屋企家境差
呻完未又係會繼續幫佢搵工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞