男朋友無用到我好灰

282 回覆
169 Like 58 Dislike
樓豬係男人?
善用起底功能

成班盲毛
最近正正煩惱緊呢樣野

另一半口講就話想搵份好D嘅工,但無乜action亦feel到佢無乜決心
我同屋企人成日鬧交好辛苦,好想搬出嚟住,所以自己好積極儲錢想買樓,但佢口講同情我心痛我,但依舊每個月無乜儲錢,淨係口講話會努力⋯⋯

感覺同佢無將來⋯⋯

除左呢樣之外,我男朋友係個好好先生

我嗰個都係⋯⋯平時好好的
最近正正煩惱緊呢樣野

另一半口講就話想搵份好D嘅工,但無乜action亦feel到佢無乜決心
我同屋企人成日鬧交好辛苦,好想搬出嚟住,所以自己好積極儲錢想買樓,但佢口講同情我心痛我,但依舊每個月無乜儲錢,淨係口講話會努力⋯⋯

感覺同佢無將來⋯⋯

想搬出黎點解唔靠自己?或者兩個人一齊出?你有無諗過男友無需要出黎住,同埋而家樓價係點?

唔好拖住個好仔話佢好好之外無錢,其實香港都有好多有錢女仔搵到個好仔就夠

我冇錢
真係好 做條廢柴訓係地下碌都唔肯既人竟然有女朋友
難為d一樣係垃圾但係肯馬死落地行都冇女朋友既男人 屋企冇錢還冇錢 我讀中學個時有同學的確係可以申請唔同津貼 全免所有支出 根本係你男朋友連諗去搵方法既動力都冇 仲係到呃自己佢勤力做乜? 個世界真係好撚唔公平
申利:平凡A0葡萄撚

津貼都冇用,女真係咁重要咩,又毒撚叫春

叫春還叫春 依家你話你男朋友冇錢讀 轉個頭同你講有津貼又話冇用 咁你想點
最近正正煩惱緊呢樣野

感覺同佢無將來⋯⋯

想搬出黎點解唔靠自己?或者兩個人一齊出?你有無諗過男友無需要出黎住,同埋而家樓價係點?

唔好拖住個好仔話佢好好之外無錢,其實香港都有好多有錢女仔搵到個好仔就夠

Marginal utility
不過個d女仔係直頭搵soulmate 好仔只係其中一個要求
中三中四學歷都夠膽學人拍拖
不過千祈唔好結婚生仔呀 你地搞唔掂架

小弟中三學歷,女朋友I大
22歲
女既月入17k,我月入20k
你又點睇?
不過我準備轉地盤
加上屋企做小生意
小弟讀書真係好少好廢,只係得中三
但我由我反pt開始巳經冇問屋企人拎錢,一直都係自己揾自己洗

但家境叫幾好,爸媽只係要我交1500家用(隨便屌我交得少),話當係一個責任就算,好多謝佢地咁錫我地三兄姊弟(我最細)

其實我呢家份工賣時間為主,仲好容易比人取代到,但呢家同女朋友開始會計劃下將來,但奈何學歷太低冇乜工簡,所以選擇左地盤,問心自己都好驚捱唔住,但鬼叫我讀書少,又想比女朋友過好少少既生活,所以我一直都同自己講,為左佢過得好,我再辛苦都要好好支持落去,幸福既係屋企有地方,所以住方面唔需要擔心

仲有我認我廢,但我只係知道我女朋友好愛我從來冇嫌棄過我又廢又on9又脾氣差(但每次嘈交我都會主動低頭哄佢),我認我冇咩優點,但為左佢,我知道我再幸福都要支持住,我相信當我想放棄既時候,佢都會支持我鼓勵我,同我一齊捱落去,多謝你呀女朋友

文法好差,所以1999,大家睇諒下
小弟讀書真係好少好廢,只係得中三
但我由我反pt開始巳經冇問屋企人拎錢,一直都係自己揾自己洗

但家境叫幾好,爸媽只係要我交1500家用(隨便屌我交得少),話當係一個責任就算,好多謝佢地咁錫我地三兄姊弟(我最細)

其實我呢家份工賣時間為主,仲好容易比人取代到,但呢家同女朋友開始會計劃下將來,但奈何學歷太低冇乜工簡,所以選擇左地盤,問心自己都好驚捱唔住,但鬼叫我讀書少,又想比女朋友過好少少既生活,所以我一直都同自己講,為左佢過得好,我再辛苦都要好好支持落去,幸福既係屋企有地方,所以住方面唔需要擔心

仲有我認我廢,但我只係知道我女朋友好愛我從來冇嫌棄過我又廢又on9又脾氣差(但每次嘈交我都會主動低頭哄佢),我認我冇咩優點,但為左佢,我知道我再幸福都要支持住,我相信當我想放棄既時候,佢都會支持我鼓勵我,同我一齊捱落去,多謝你呀女朋友

文法好差,所以1999,大家睇諒下

辛苦先岩
我睇咗做
男朋友無用到我 好灰
come on james
呢啲男人,靠唔住之餘仲累死你喎。
潺仔,咪去操囉;
讀書唔叻,咪勤力啲囉;
揾錢少,咪撈多幾份part time囉。

喂,我哋呢啲莘莘學子,成日都捱更抵夜讀書,一日瞓4-6個鐘,平日都係死背爛背同死抄爛抄㗎咋,你估真係明咩?呢個世界無咁多天才㗎。

結論係…分手啦。
中三學歷
有自己興趣
字都唔識多隻
最近正正煩惱緊呢樣野

感覺同佢無將來⋯⋯

靠緊自己了,有無睇紅字
最近正正煩惱緊呢樣野

感覺同佢無將來⋯⋯

我係窮女仔,亦從來無嫌棄佢無錢,只係想佢上進啲,將來係應該一齊努力的
佢自己都知自己廢,點急得黎
btw, 你再幫佢只會害左佢 認真睇唔起d 要靠女人既男人
你趁而家仲未駛旨意佢養真係迫佢自己管理返自己生活啦 繼續硬食第時結埋婚都係你養返佢 (前題係你可以忍到果陣仲未散)
傻鳩黎
英文都唔識多隻影相威極咪又係屈係腥港
創意行業最重要就係人脈同名氣,其次先係技術,唔識英文莫講話識人啦,連上外國網留意下呢排攝影界咩風向,近期有咩相關大型比賽,學新攝影技術睇英文教學都做唔撚到,莫講話用software同follow外國攝影師啦,仲有開page開channel食外國市場
你條仔呢d興趣真係只係興趣啦,完全唔撚係精益求精,不如都係摺埋一二邊算吧啦學人講夢想

崇洋撚 香港唔失禮你

你知唔知影相嘅殊榮喺咩?
係世界十傑同rps, 英文字都唔識多隻點join比賽?
莫講話rps個幾粒介紹,世界性比賽個website都唔識睇有咩意思?
唔識咪學囉,唔通送部蝦嫂俾你有埋 manu仲要教埋你點用咩
有心嘅睇美劇慢慢學都夠用啦
利申: f.5 畢業,英文U
再讀書啦
同你男朋友好似.第一次CV打左成個月先打完.每星期打一個個鐘
之前覺得無所謂啦做份廚都ok.但而家做個廚做個倉/打份牛工都比人抽中介錢.所以而家努力讀返書上去.
希望你唔好嫌棄佢既唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞