男朋友無用到我好灰

282 回覆
169 Like 58 Dislike
男朋友我中三,四學歷, 下個月辭職, 雖然搵到自己嘅目標, 係我最欣賞的

但叫佢搵工懶洋洋咁,皇帝唔急太監急,佢想入嗰一行我自己都識好多人, 我不斷係咁幫佢問, 問咗六間都有, 不過都暫時未缺人, 要靠佢自己搵,原來佢連jobsdb ,job market , indeed 都唔識得仲話諗住去勞工處睇, 畀我講咗半日佢就冇乜心機, 成日話“我遲啲睇“, 我就不斷sd 網址畀佢, 叫佢同間公司講:我係xxx介紹, 請問您請唔請人呀。佢又冇理到(可能我太煩), 最後仲要發現原來佢連cv都冇,唔識得寫, 上一份工係朋友直接介紹就去做文員, 我聽到後真係灰左, 係我幫佢打份cv , 自己上網幫佢搵工(佢唔知), 見到好多真係要中五學歷至 diploma, 自己再sad多下, 有個感覺係佢連最基本照顧自己都做唔到, 我點樣交我自己畀佢, 點樣由佢撐起一頭家... 好擔心啊

其實我都係發洩下,自己揀得仆街就仆街

可能有人會話男女平等,男冇用咪條女補上,我都想比人照顧下,唔想女做當家
如果你睇唔到未來 不如趁早斬纜好過
咁你咪捉佢手仔教佢囉
睇錯左做

男朋友,無用到我,好灰
你越急佢壓力越大
叫佢做地盤啦

潺仔
唔會,佢有中意既野
睇錯左做

男朋友,無用到我,好灰

下次打好啲sorry
你越急佢壓力越大

我都怕 而家 呢幾日都唔會煩佢返工啲野
睇錯左做

男朋友,無用到我,好灰

一樣
你可以做我女朋友
加油 慢慢黎
你愈急佢壓力愈大
因為我都係過來人
女朋友成日要我做而樣做果樣
果時其實好大壓力
但慢慢諗深啲 其實佢為我好
試下叫佢讀個毅進先
加油 慢慢黎
你愈急佢壓力愈大
因為我都係過來人
女朋友成日要我做而樣做果樣
果時其實好大壓力
但慢慢諗深啲 其實佢為我好
試下叫佢讀個毅進先

有比埋報名費之後話唔讀,因為佢話佢唔鐘意,唔係讀書材料, i know that feel,又唔想干涉太多,只問左佢: 諗清楚未唔好後悔?
睇錯左做

男朋友,無用到我,好灰

一樣

正確標題應該係
男朋友無用到,我好灰
中出
睇錯左做

男朋友,無用到我,好灰

一樣

正確標題應該係
男朋友無用到,我好灰
中出

sorry
睇錯左做

男朋友,無用到我,好灰

一樣

正確標題應該係
男朋友無用到,我好灰
中出

睇錯 男朋友無用到套 我好灰
呢啲男既 一定要經歷一啲挫折先會成長
https://www.youtube.com/watch?v=v0_cXepCVgg

屌 咁男朋友上進啲,唔係掛住玩既
呢啲男既 一定要經歷一啲挫折先會成長

佢經歷已經幾坎坷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞