[tvN/Viu]韓劇 《流星》

317 回覆
20 Like 7 Dislike
南感情依家守身如玉
見到佢著短衫短褲都贏
有少少接受唔到
大型岀軌現場
偏偏佢操到咁大隻又唔露
以前瘦反而露 (雖然都夠J
依家睇背肌都夠
男女主條line好拖下
經理人同新人個邊仲好睇 新人cp咀到聽唔到叫cut
不過有咁多睇過既劇既彩蛋 真係好正
仲唸住有得睇佢拍底褲廣告
我覺得套劇真係幾好睇,輕輕鬆鬆,愛情喜劇。
可能因為題材係經紀公司,支線較多,變相主線同進度都唔太清晰,
好多小故事 + 星級客串 。

李詩宇 好靚女!
支線其實幾好睇好好笑
只不過睇劇都係想睇男女主角發展
D零碎劇情搞到我睇到一大半就覺得點解仲未睇完一集
支線新人演員個part真係好盞鬼同埋可能編劇都想描述喺現實世界,啲新人都係唔太識走位,講台詞 etc 同埋好容易就中意咗對方 其實都幾寫實
個編劇好明顯係想借套劇諷刺佢之前職場嘅人
有時d位同個主軸都冇乜關係 係要借d意爆d藝人會點
對新人好似仲有套二個做男女主角 開始契約戀愛

唔知係咪真事黎呢
真係有人帶老母返工
嗰啲係因為藝人年紀太細,先要帶老母返工
不過呢啲通常都做唔長
呢套劇除咗愛情元素之外,最大賣點就係娛樂圈職場上,
鏡頭背後嘅故事!真係好好睇!
又可以俾大家了解到班藝人明星嘅鏡頭背後究竟係咩一回事。

李詩宇 之前擔正嗰套叫「今天開始契約戀愛」。未睇過嘅真係可以睇返。
見到佢未有維基資料,所以我順便貼埋佢嘅IG,有興趣就可以去睇下。
https://www.instagram.com/s2xwo/
佢都係屬於較少數會經常讚好/回覆留言嘅明星,
證明佢真係會用心睇留言,呢點真係再加分!
一開始睇心諗都咁熟面口…原來二個一齊拍過劇
所以好頂癮 個套女既又係要做藝人
第一次睇Dr.河拍輕鬆劇
之前睇襯都係狗血或者佢俾人害既劇
唔想廢河鐘意保安
唔想李正信傷心
個緊張男演員同公主病真係好睇過主cp好多
講娛樂圈….會唔會講埋枕營業
有冇人知viu幾時更新
yuna ar~ 仲係度摸個咀 回味個下笑左
岩岩睇左佢地套今天開始戀愛契約一般般咁網絡劇 十幾分鐘一集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞