[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(102)

1001 回覆
35 Like 4 Dislike
中學生補習兩三個鐘都係返到
但重點佢嘅生活都唔見得開心/光鮮仲衝出黎
平時爽膚水都3,4百蚊 大戶人家介紹果d成千蚊都有
而佢買支精華4百蚊都嗌貴
以前所有嘢免費 而家真金白銀買零舍肉赤
心理價格可能double咗咁滯
而家買幾百蚊都話貴
以前就比妹豬噓
而家妹豬大個晒
噓返佢買得咁cheap
覺得貴買唔起就咪買
買完又要怨貴係做乜9
有人揸槍指住佢個頭要佢買?
佢而家$400幾蚊都話貴攞出嚟講
又話重拾趣味
更加印證佢以前用嘅貴嘢十成十唔係自費

400蚊真係學生都俾到

更加印證佢以前啲廣告都係呃妹豬
窮酸西扮貴婦
根本唔係用開果啲level
為左有禮物收就乜都讚不絕口
扮貴婦 扮知性係最令人反感
佢仲成日用高高在上嘅姿態做所謂嘅分享
一啲都唔誠懇
相反大戶人家啲片俾人感覺有誠意好多
佢應該係除返每ML 幾錢
覺得咁細枝賣$4XX 唔抵
明明以前一箱箱咁免費送俾佢
而家要自己俾錢買,心入面一定憎到我地死
佢果種分享只係曬命
佢夠晒虛偽造作
而家自己俾錢買咁肉赤
仲要俾我地笑cheap
佢應該嬲到厚揸精華都消唔到啲皺紋
有次喺YouTube睇到個妹豬unbox
係香港12/3歲初中妹豬
話比雪姨燒到買咗支dior唇膏
而家唔知邊個噓邊個好
乞返黎既野就要曬
真金白銀買既就怨
真係一睇都知唔係做大戶人家既格
嘩而家啲學生堅有米
呀蝦真係靜啦唔該
依家嘅學生好有米;
以前睇佢嘅妹豬已經大個晒識搵錢,
分分鐘有錢過佢

所以佢嘅資訊冇人岩用
可能因為唔輸得同埋如果佢零post
佢就變返路人 輸晒比BE班女
但厚面皮出post 總有一日會有返pr gift?
其實佢識剪片 最好就keep住少少都拍啲片
keep到有人睇
宜家完全唔出片 跟本無人會再睇
以前個年代日本雜誌又會講下開架
啲youtuber都係會分享開架好用嘅野
到宜家個個收pr gift 成set收又盛
好似去到邊 都係講嗰幾個大牌嘅唇膏咁
啲妹妹仔一諗唇膏就已經係ysl chanel dior
mac已經係覺得失禮
我都覺得係咁

同埋以前好多雜誌講化妝品都會介紹曬高中低價位product 唔似而家全部都講名牌

個朶臭哂就出哂真本性
個人懶到死,想用最最最最少力去翻身
仲懶過以前,以前唔google 品牌仲要助手幫手
而家片/Post都唔出點翻身
我諗得返當年班無知妹豬,今日變成不問世事嘅師奶仔先會繼續睇佢

其他妹豬成熟咗,會後悔當年跟佢買咁多垃圾
我蝦窮到又賣袋然後新袋只有無印環保袋
當年嘅妹豬已經個個有經濟能力唔洗靠老公
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞