[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(102)

1001 回覆
35 Like 4 Dislike
蝦蝦幾多日無洗頭?
以為80年代舊相
認真問::: 人地用嚟洗洗碗,唔係洗碗用,佢用嚟洗煲,咁佢再用嚟煮嘢食咪好危險?
盲明好撚智障
Cls洗洗衣機既product用左黎洗煲
應該係對人體無害
印象中之前有邪教會飲雙氧水
始終角仔咁細又濕疹底
唔知有冇敏感

Source : google
過碳酸鈉是一種氧系漂白劑,外觀呈現白色粉末狀,俗稱固體雙氧水,溶於水會分解成氧氣、過氧化氫(雙氧水)與碳酸鈉(蘇打),進而達到殺菌、漂白、去污的作用。過碳酸鈉因生成物質天然,對環境無害,清潔效果又好,成為近年熱門清潔用品。

由於過碳酸鈉水溶液偏鹼性,使用時建議配戴手套,避免肌膚直接接觸引起不適。儘管過碳酸鈉屬於安全的天然清潔劑,但切記不可與鹽酸、醋酸、氯系漂白水等清潔劑混用,以免發生化學變化,產生氯氣導致危險。
將清潔浴室同水槽嘅粉用黎清潔食具 蝦乾好柒呀
想食死盲明同角仔
咁佢依樽又唔係重曹嚟嘅,
係過碳酸鈉,但其實都係普通嘢嚟,
駛買到咩韓國牌咁巴閉囉
依樽嘢醜蝦真係唔應該用,
一屋人都無腦嘅,唔覺意就發生化學變化,好L危險⚠️
下面張相 角仔個頭仲直過把間尺
penpendicular to 盲明膊頭
perpendicular
蝦乾覺得同LCM啲對答好搞笑?
其實好不學無術
Btw呢樽野都寫明係清潔水槽 漂白衫用 點解佢咁天才拎去洗煲
牙蝦:"星"盤同煲咪差唔多 都係不銹鋼
係咯 明明女人當自強嘅佢買嘢之前都會做research㗎一係睇左水魚嬸啲片當research一係睇錯做sodium bicarbonate
咁佢應該要入嚟睇連登我哋啲對答都好好笑
睇完之後嬲到笑
你點會咁諗
我蝦慳錢1物2用
鋅盤同煲都係不透鋼

一樣咁用都冇問題
擺明係間鋪呃人買多樽
都係因為當年滑雪冇戴護目鏡
盲明指點江山唔比佢租
你哋特登用錯翻呀蝦用錯嘅用詞真係笑撚死
要用返牙蝦level佢追po先會睇得明
林俊明今日放假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞