[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(102)

1001 回覆
35 Like 4 Dislike

好耐冇見角仔啦

等我地睇吓蝦乾俾咩個仔玩?

我蝦果然企係潮流既尖端!
係近年好hit既water beads啊
咦咪住先?!
唔知道角仔玩唔玩得呢?

原來建議年齡至少兩歲既幼兒
角仔依家先1歲8個月
雖然water beads冇毒
但係幼兒誤食係可以造成腸阻塞 甚至係腦損傷㗎!!

時隔一日蝦乾喺再次po story戴頭盔溫提各位妹豬

可能蝦乾認為角仔爆生長線就可以當兩歲咁養啦

關心完角仔等我地黎關心下蝦乾先

credits to 一年容易又中秋 絲打
絲打近排喺carousell發現咗個ac無論係影相風格、product背景甚至用字都對應到落蝦乾屋企/story/youtube片到
等我地嚟找相同先

顏色match!形容match!地板match!
落到咁重filter仍然見到對鞋咁霉都標註狀況良好
連鞋墊都見到有污跡 各位carousell買家買嘢既時候真係要打醒12分精神

我地再睇下Chloe Nile

同蝦乾既Chloe咁啱同色同款
藍定凌蒲銘心發現蝦乾到依家都仲係好唔老實
先唔好講Chloe本身就唔係保值牌子
呢個袋買咗成五年

期間蝦乾不但唔係少用呢個袋
係幾乎2017-2018期間任何event只要需要裝身都帶佢出嚟打卡
(當時佢去北海道仲揹緊個低仿celine tote)

(同場加映低調淺灰藍RV)
淨係出event po ig都至少7次啦期間仲要穿州過省
咁樣係咪真係所謂既少用啊?
發黑又起毛咁 仲話95%新
咁都仲好意思賣$5500唔面交既
你係咪真係有心賣袋㗎?

我地換個鏡頭望下先
係連product名都充滿蝦味既輕奢防皮紙巾套

背景熟口熟面喎

再接再厲!

係角仔6m個陣報平安既衫啊
不過連heavily used都賣成$50
你叫妹豬忠粉點樣承擔到啊

除左bb衫仔仲點少得bb車呢

門MATCH!

呢個角落頭真係好易認!
credits to 蝦乾詳細既room tour

重頭戲

收到用唔著既禮物大家都試過啦
但係無本生利大家又有冇試過呢?
55磅around HKD582
4set都係HKD2328(未計套裝賣一定平啲)
蝦乾仲要已經開封用過
都賣成$1600
我係你朋友就真係心淡啦

連洗面機都賣既蝦乾有冇考慮過衛生呢?
個刷頭霉到咁買家真係要自求多福啦
希望用完唔會好似蝦乾皮膚咁乾
新既示意圖

當然唔少得失心瘋搶返嚟既夢幻LC廚具

型號又match
不過蝦姐整過咁多次包
85%新係點計出嚟

POST 100

香港01見到一位叫夏子婷既作者

發現佢好鍾意加! 喺標題到[/quote]

抵制助養蝦乾蝦毛既brand

(見佢最近啲post tag呢啲brand)

蝦乾最愛LC煲 Le Creuset
Lady M
Adornmonde
Baby Dior
Stokke
Mamas & Papas
Blossom & Pear
Red Castle
Muji
Smart Cells Hong Kong 英國寶諾臍帶血庫
Ikris Jewellery
Tefal
Fancl
Pampers
Baby Swipe
Clarins
Hugsie
Dermacept_RX
Hair Receipe HK
an_autumn_night
Rankingdakhk 即食雞胸肉
Mzklifehk 石斛 凍齡茶
1010hopehk
jakewell
avene
shopmaholic / milkymumma 催乳曲奇
lifeinmotion
Olay
Pureplus

PR如果唔想幫啲brand倒米
唔好再送野比蝦乾/搵蝦乾蝦毛賣廣告

To睇到嚟呢度嘅你

回顧回顧

如果你想討論屎盤、崠、南瓜珍,可以去返佢地嘅post或者返痴線西傾呀
金剛棒愈嚟愈長
今次將Memes 放哂去加密個到
如果仲係覺得太長,
下次再揀D 內容加密

前情提要

蝦乾又上水頹Look 自拍
今次仲寫埋食譜教大家整生菜包
自信滿滿話係近期得意之作

睇落吸唔吸引就...
見仁見智喇
新po 留名
感謝開po
蝦姐一上水就爆左1001
我蝦呢排真係好闊綽
但小熊貓Lego就唔知有無買到畀角仔

唔係睇圖我都唔知咩叫蓮 打「榴蓮」2隻字唔得咩
我愛hai hai
辛苦晒你大執過條金鋼棒

LLCM
睇吓坐擁132K followers嘅前KOL幾時先肯收山
見蝦乾用notion 記低d食譜 仲分晒類咁
好想睇你個notion tour呀
「蓮」咩呀...
人名嚟?

哩排頻頻上水喎
唔洗寫稿咩?
哈哈,我有話買畀個仔咩?我買畀自己玩咋
有5000消費劵係唔同啲,又買肉又買榴連又買新board game
即係角仔呢4日都係屋企渡過
感謝Haigone絲打開po火速留個林俊名先
我承上post
佢祖傳醃肉方法呢 點解唔用呢
榴槤同芒果一樣色?
感謝新PO整理
杞子留名
蝦乾呀蝦乾
調味係seasoning 或者你叫spice mix都得
Flavouring 係你整乾裂蛋糕落vanilla extract 個d啊
唔識就唔好夾硬加英文啦….
又話努力學英文
睇下英文食譜都學到啦….
599又貴少少
佢英文有幾差先會連seasoning 都唔識用
不過佢連sugar都會串錯
唔識seasoning 都好正常
Lm
新po留名

醜蝦中文唔得,英文又唔得,咁都仲學人打字搵食

點都好,
認住依隻字:
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞