(勸世)媾緊女既你地唔好再chur人(2)

1001 回覆
32 Like 1 Dislike

同埋其實佢有時都會飛撚左我一句半句唔應
不過我又唔係好有所謂

最chur個次係個晚第一次見 佢飲得多酒
我問佢洗唔洗我送佢返屋企
唔知係佢唔想答定係wing得濟
我夾硬問左佢幾次佢都唔知答緊乜
之後我直接叫佢原地等我 先促成第一次見面

不過我講得唔好 係成日講幾句野果陣就會飛咁一兩句 好撚鳩
不過間唔時就算啦 睇完知就得 唔覆都由佢
btw 第一次見就飲酒?

我講得衰
個時本身係我係旺角陪完frd
佢就係飲完酒之後去旺角俾野人
佢一直都whatsapp 話我知佢好wing 佢想快啲返屋企
我就話我咁啱都係mk 洗唔洗去睇住佢
之後就走左去地鐵站度第一次見佢同送佢返去

通常咁樣個進度都好似會快左好多咁

冇進度 佢去左旅行又少左覆 所以都進展唔到
佢返黎會再約佢
如果佢ok我就信心大增
唔ok我就要收下皮

想問多句 如果對方去旅行覆得慢可以點 我驚會唔會淡左 佢過兩日就飛飛兩個禮拜

去旅行就緊係覆得慢啦
除非一個人去就成日㩒下電話姐
你咪間唔中講幾句囉
重好啦 逼你改變下自己

去旅行,如果對方會放ig story
咪用story傾下囉
舊同學黎 久唔久有傾開 最近聯絡返
食過兩次飯 平均隔一兩日會傾下咁
有時我搵有時佢搵
佢知我黎緊6月尾去學畫畫話都想玩下
跟住點知full左 就話不如8月搵啲野一齊學
跟住一齊報左其他興趣班 個課程係接近成年
同埋佢好似對學咩無咩所謂 都係任我揀
算係fd定有意思?但同佢傾計又一時時密/疏

利申大家都返緊工

學咩唔緊要 最緊要痴埋一齊學姐
係咪佢性格就得人先比你揀呀?
最起碼唔抗拒你先囉
可能人地一個怕悶就搵埋你
一時時密/疏 有時唔係下下都咁多野傾既講真 講得多都悶
當係普通朋友咁啦 你下下當佢係對象就好做作 不過就可以為佢做多啲野 等佢feel到你對佢特別唔同啲 曖昧既野 你自己feel到有位就入嫁啦 例如睇戲問佢好唔好睇 佢話好睇 咁你咪食住上 咁我之後都拉埋你陪我睇嫁啦 食飯也是 問佢想食咩/你決定 之後再睇情況講 我重有好多野想食喎 不過唔緊要 黎緊你陪我慢慢食

呢d係咪就係所謂既flirt?

類似啦 我都唔太識用文字點準備表達
始終好睇當時情況同埋自己功力

其實我有時唔係驚行為上太chur, 係驚語言上太chur 太肉麻嚇走人,真係好難捉摸個力度 之前試過一個本身好地地 有時講野chur左小小就即時唔應機/hea覆 我諗9成我講錯野

本身好地地我解讀係 你地作為普通朋友
有基本既溝通 但你係佢對你未有/無好感既情況下去flirt/chur人 好自然人地會hea/唔覆 所以你要知道你同佢去到咩%

簡單d講即係睇水溫做事? 例如"想見到你呀嘛"呢句可以係好曖昧既時間講,但如果只係開頭就要flirt得無咁chur 例如你上個post果d例子咁? btw 其實我覺得果次我地都幾曖昧 係唔知點解係果下之後就收左皮...

想見到你呀嘛 依句都幾撚明顯 唔好咁易講
如果人地對你未有一定好感會唔識應你/吃白果
flirt依啲野 可以慢慢加重劑量既
不過都要睇場合啦
我就成日都搵到位入
但係我唔識點exactly教你
不過你個情況就唔知點解會死得不明不白啦

係 我覺得果句可以留係曖昧後期講就好自然

btw 有冇可能諗到d例子比我了解下flirt係咩一回事 因為都想知道下自己有時講野係咪未夠力度/chur過頭

flirt就係類似透過某啲說話去挑逗/引起對方注意/幻想
但係我一早起身諗唔到比咩例子有冇巴絲打接力

係咪唔可以有明顯我鐘意你既意思?例如琴日果句
同埋要唔認真半講笑咁講?

講還講 唔駛"咁"明顯囉
半講笑咁講係以防柒左都可以輕鬆兜番 易落台啲
睇完個post 心情有啲放鬆左

人地又唔係你邊位
做乜要日日同你msg
唔覆咪唔覆囉
當係普通朋友咁啦 你下下當佢係對象就好做作 不過就可以為佢做多啲野 等佢feel到你對佢特別唔同啲 曖昧既野 你自己feel到有位就入嫁啦 例如睇戲問佢好唔好睇 佢話好睇 咁你咪食住上 咁我之後都拉埋你陪我睇嫁啦 食飯也是 問佢想食咩/你決定 之後再睇情況講 我重有好多野想食喎 不過唔緊要 黎緊你陪我慢慢食

呢d係咪就係所謂既flirt?

類似啦 我都唔太識用文字點準備表達
始終好睇當時情況同埋自己功力

其實我有時唔係驚行為上太chur, 係驚語言上太chur 太肉麻嚇走人,真係好難捉摸個力度 之前試過一個本身好地地 有時講野chur左小小就即時唔應機/hea覆 我諗9成我講錯野

本身好地地我解讀係 你地作為普通朋友
有基本既溝通 但你係佢對你未有/無好感既情況下去flirt/chur人 好自然人地會hea/唔覆 所以你要知道你同佢去到咩%

簡單d講即係睇水溫做事? 例如"想見到你呀嘛"呢句可以係好曖昧既時間講,但如果只係開頭就要flirt得無咁chur 例如你上個post果d例子咁? btw 其實我覺得果次我地都幾曖昧 係唔知點解係果下之後就收左皮...

想見到你呀嘛 依句都幾撚明顯 唔好咁易講
如果人地對你未有一定好感會唔識應你/吃白果
flirt依啲野 可以慢慢加重劑量既
不過都要睇場合啦
我就成日都搵到位入
但係我唔識點exactly教你
不過你個情況就唔知點解會死得不明不白啦

係 我覺得果句可以留係曖昧後期講就好自然

btw 有冇可能諗到d例子比我了解下flirt係咩一回事 因為都想知道下自己有時講野係咪未夠力度/chur過頭

flirt就係類似透過某啲說話去挑逗/引起對方注意/幻想
但係我一早起身諗唔到比咩例子有冇巴絲打接力

係咪唔可以有明顯我鐘意你既意思?例如琴日果句
同埋要唔認真半講笑咁講?

講還講 唔駛"咁"明顯囉
半講笑咁講係以防柒左都可以輕鬆兜番 易落台啲

真係好玄

依門學問本來就唔係三言兩語解釋到
所以真係好睇悟性 唔夠既 咪後天一齊努力

人地又唔係你邊位
做乜要日日同你msg
唔覆咪唔覆囉

最緊要係你唔好當人係你邊位先啦
自己做好啲 就冇咩好擔心
好多時都係衰自己

人地又唔係你邊位
做乜要日日同你msg
唔覆咪唔覆囉

好多時都係衰自己

我點都係無行架啦
但又成日囉囉孿睇下有無覆我
好撚戇鳩

人地又唔係你邊位
做乜要日日同你msg
唔覆咪唔覆囉

好多時都係衰自己

我點都係無行架啦
好撚戇鳩

正常既 會成日裝下人地覆左未
但係好明顯自己知自己事

人地又唔係你邊位
做乜要日日同你msg
唔覆咪唔覆囉

好多時都係衰自己

我點都係無行架啦
好撚戇鳩

但係好明顯自己知自己事

我都成日提自己 我唔係你邊個
無資格要求佢啲咩
然後有時就有副作用產生「欲擒故縱」www

人地又唔係你邊位
做乜要日日同你msg
唔覆咪唔覆囉

好多時都係衰自己

我點都係無行架啦
好撚戇鳩

但係好明顯自己知自己事

咁我仲搵唔搵返佢好

你咩樣都咁靚架啦 嚇我唔到既

利申唔識 試下only 等高手比意見你

係我心入面你點都唔會走樣

人地又唔係你邊位
做乜要日日同你msg
唔覆咪唔覆囉

好多時都係衰自己

我點都係無行架啦
好撚戇鳩

但係好明顯自己知自己事

咁我仲搵唔搵返佢好

幾次都唔覆既 就唔好再作賤啦 人地擺明唔覆又何必再失望多次
呢個月Keep住日日wtsapp 大家好多野都岩講
但係試過上面巴絲講如果潛一排水
佢係唔會主動搵番我
而家平常心算

啱啦 平常心啦
就算多野傾 啱傾都好
冇個轉捩點都係唔會昇華

岩岩佢聊番我

你走左樣冇人要既我要啦(夠薑你就咁講)

認真:
咁我就要睇下你個樣走成點啦
跟住咪打蛇隨棍上 直問有冇咩戲好睇/有冇咩野想食

人地又唔係你邊位
做乜要日日同你msg
唔覆咪唔覆囉

好多時都係衰自己

我點都係無行架啦
好撚戇鳩

但係好明顯自己知自己事

咁我仲搵唔搵返佢好

不嬲keep住日日有傾下無聊野
失左聯兩日

你咩樣都咁靚架啦 嚇我唔到既

利申唔識 試下only 等高手比意見你

係我心入面你點都唔會走樣

就咁聽落好撚肉麻
呢個月Keep住日日wtsapp 大家好多野都岩講
但係試過上面巴絲講如果潛一排水
佢係唔會主動搵番我
而家平常心算

啱啦 平常心啦
就算多野傾 啱傾都好
冇個轉捩點都係唔會昇華

岩岩佢聊番我

點聊呀踢你春袋?

人地又唔係你邊位
做乜要日日同你msg
唔覆咪唔覆囉

好多時都係衰自己

我點都係無行架啦
好撚戇鳩

但係好明顯自己知自己事

咁我仲搵唔搵返佢好

失左聯兩日

咩情況之下失

好多時都係衰自己

我點都係無行架啦
好撚戇鳩

但係好明顯自己知自己事

咁我仲搵唔搵返佢好

失左聯兩日

咩情況之下失

無囉
就係突然無覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞