(勸世)媾緊女既你地唔好再chur人(2)

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
咁其實應該點 唔搵佢又驚好似唔在乎佢咁 搵佢又好似好chur

搵人都要適可而止
你呀媽一日搵你幾十次
你都煩到想殺人啦
重要你地只係朋友
有咩資格去煩住人
所以個量就好睇人地多唔多用wtsapp
覆你覆成點 多唔多回應 有冇hea覆
留名
呢幾日睇左個講得好好既ted,
為什麼不該追求愛情
https://m.youtube.com/watch?v=O2ucDApdbvs

為什麼不該追求愛情
https://m.youtube.com/watch?v=O2ucDApdbvs

幾好睇
入面講到追求引致3大感情壞死要素:
1.避之則吉
2.提款機
3.不確定性愛情
唔解咁多 有興趣自己聽下會更原汁原味
為什麼不該追求愛情

幾好睇
1.避之則吉
2.提款機
3.不確定性愛情

同埋講左好重要既長時間耐性,建立自己投資自己需要耐性
當係普通朋友咁啦 你下下當佢係對象就好做作 不過就可以為佢做多啲野 等佢feel到你對佢特別唔同啲 曖昧既野 你自己feel到有位就入嫁啦 例如睇戲問佢好唔好睇 佢話好睇 咁你咪食住上 咁我之後都拉埋你陪我睇嫁啦 食飯也是 問佢想食咩/你決定 之後再睇情況講 我重有好多野想食喎 不過唔緊要 黎緊你陪我慢慢食

呢d係咪就係所謂既flirt?

類似啦 我都唔太識用文字點準備表達
始終好睇當時情況同埋自己功力
為什麼不該追求愛情

幾好睇
1.避之則吉
2.提款機
3.不確定性愛情

岩岩睇完
其實講咁多 都係增值自己去吸引對方
但係有陣時都要做小小野去感動人
為什麼不該追求愛情

幾好睇
1.避之則吉
2.提款機
3.不確定性愛情

建立個人形象要素
價值:你比人有咩感覺 有咩值得人提
共同嗜好傳遞:比人知道多啲你既興趣 強項(同時間要拿捏好表達方式 唔係叫你瘋狂曬命)
釣魚Mode:收放自如 同本post宗旨一致 唔好chur 否則魚絲/杆斷
為什麼不該追求愛情

幾好睇
1.避之則吉
2.提款機
3.不確定性愛情

岩岩睇完
其實講咁多 都係增值自己去吸引對方
但係有陣時都要做小小野去感動人

其實佢想講 唔駛下下死追爛求 吸引人係最簡單 不費吹灰之力既做法
不過要有依個功力 自然要好多既付出去建立
而依家普世價值觀好多時就係變左用錢 物質去建立自己形象(所以如果你搵到個唔係only focus on物質 而係會留意你各方面既話 你就要好好把握同珍惜)
當係普通朋友咁啦 你下下當佢係對象就好做作 不過就可以為佢做多啲野 等佢feel到你對佢特別唔同啲 曖昧既野 你自己feel到有位就入嫁啦 例如睇戲問佢好唔好睇 佢話好睇 咁你咪食住上 咁我之後都拉埋你陪我睇嫁啦 食飯也是 問佢想食咩/你決定 之後再睇情況講 我重有好多野想食喎 不過唔緊要 黎緊你陪我慢慢食

呢d係咪就係所謂既flirt?

類似啦 我都唔太識用文字點準備表達
始終好睇當時情況同埋自己功力

其實我有時唔係驚行為上太chur, 係驚語言上太chur 太肉麻嚇走人,真係好難捉摸個力度 之前試過一個本身好地地 有時講野chur左小小就即時唔應機/hea覆 我諗9成我講錯野

本身好地地我解讀係 你地作為普通朋友
有基本既溝通 但你係佢對你未有/無好感既情況下去flirt/chur人 好自然人地會hea/唔覆 所以你要知道你同佢去到咩%
講返啲前設先 我同佢平時都係咁互串

話說今日返工個時有同旅緊行嘅佢whatsapp
之後覆覆下佢冇覆佢
之後過左廿分鐘佢延續返上一句野
但係我都未覆佢

去到個半鐘後佢就鬧我 垃圾

頭先佢問我今晚幾點瞓 我係咪可以ff下佢起碼對我都有好感
巴打點解你唔早d post 篇文。 本身都有來有住,有傾有笑。但有排痴左線係咁chur 佢,開系就差左。 到依家佢好似當左我兵咁洗

Btw 其實有fd同我講過,但自己控制唔到
巴打點解你唔早d post 篇文。 本身都有來有住,有傾有笑。但有排痴左線係咁chur 佢,開系就差左。 到依家佢好似當左我兵咁洗

已經2post啦喎

關係

已經2post啦喎

我知呀 但件事都差唔多半年前
兵就係兵,點chur都升唔到大將軍
留名

之後覆覆下佢冇覆佢
但係我都未覆佢

你做乜鳩唔覆咁衰呀?
btw 佢會延續上一句野繼續講係好事
有啲人成日飛撚左一句半句唔回應
同埋佢有問你幾點訓係好現象黎

之後覆覆下佢冇覆佢
但係我都未覆佢

你做乜鳩唔覆咁衰呀?
btw 佢會延續上一句野繼續講係好事
有啲人成日飛撚左一句半句唔回應
同埋佢有問你幾點訓係好現象黎

因為返工做野囉 其實都有啲刻意唔覆
其實諗緊好唔好搵日成日都唔覆睇下佢會點
不過本毒撚會掛住人做唔到

Btw巴打仲有冇玩duellinks

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞