元朗27歲仔上吊亡 母出門目睹哭斷腸

203 回覆
75 Like 6 Dislike
元朗有男子上吊亡。現場為山貝涌口村公廁對開草叢,早上8時許,清潔工人發現一名男子於公廁外鐵欄上吊昏迷,大驚報案。救護員接報到場,經檢驗後證實他已死亡。警員用白布蓋掩死者遺體,在現場未有檢獲遺書,經初步調查後,得悉死者姓鄧(27歲),患有情緒病,不排除因此在上址上吊,事件無可疑。

現場消息指,死者無業,依靠綜援為生。其母親今早外出時,路經上址赫見兒子於鐵欄上吊身亡,其時警員仍未到場。其母親目睹兒子慘狀,難忍心中悲痛,不禁痛哭落淚。
死者無業,依靠綜援為生

其實27歲無業可以拎到幾多錢綜緩
死左咪好囉唔駛係到獻世 反正佢投入番社會都係一件垃圾
患有情緒病
老老實實 早死早著

有冇3千? btw 有精神問題有冇津貼?

咪二千幾
原來每年交稅就係養呢d垃圾
27歲年青力壯都唔撚願返工
去山崎整下麵包都得掛
正一廢人

咁而家咪死比你睇囉
老母:點算呀,養兒防老失敗
仔:終於唔洗挨,我根本唔應該出世
27歲四肢健全,應該要返工養自己啦。不過人都去左,唔好批鬥啦
老母:點算呀,養兒防老失敗
仔:終於唔洗挨,我根本唔應該出世

老母:唉屌 又拎少份綜援
根本喱d case個仔自殺, 老母應該陪葬
生佢出黎俾佢過一個咁既人生, 簡直罪業深重

講得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞