[討論]超人Ultraman[24] 4 29 銀格三!! | 5 13 真Shin超人 日本公開!!

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
呢套比好多人鬧 因為好多位太唔合理
仲要毀Tiga聲譽
建議你棄咗佢 睇咗Z先
笑下啦
睇完Z,
Trigger只睇有z果兩集同劇場版Z就夠
Ribut兩集
睇過咁多套特攝,呢個主角都算煩膠
有啲人評價得好精準
就係拎走晒迪加所有嘅精華,然後用大量嘅缺點填番佢
呢套野由一開始叫新世代迪加都肯定衰
人物描寫單簿、劇情主線空泛
佢本身故事架構又怪到七彩
我未見過描寫超人變化搞到出現咁怪的時空loop出來
所有隊員無一個人係有推動故事作用,
得會長、男女主同伊格尼斯係勉強有用
可以當做特攝片最經典爛作教材
我細個睇迪加,好多情節人物到依家都仲記得
呢套野簡直係食屎之作
除左戰鬥畫面、主題曲,其他野真心不值一提
有咩主角可以煩過佢 我想像唔到
男人老狗搞撚到好似人哋melody 咁撚樣
加埋角色定位係可羅米收視直線上升
https://mobile.twitter.com/Tamacharow/status/1515836273683951620

唔太熟 好似係哥斯拉嗰個超人嚟?
係啊 Jet Jaguar
簡單講吓係咩事
推主細個的時候有重病,係重到醫生話"冇幾多日子剩,叫定屋企人過黎啦"嗰種
所以推主媽媽問有咩想要,叫做了咗最後的心願
推主就話想要"好大的超人",唔係京本政樹嗰種,而係放係店頭DISPLAY、成個人咁大嗰種
咁媽媽去咗好多間鋪頭問,都話淨係For Display,唔賣的
最後媽媽出大絕,直接揾圓谷
圓谷又真係整咗個有小童身高咁大的超人俾推主 (店頭Display嗰種好似話貨期唔夠,整唔切)
推主係呢個鼓舞下,最後戰勝咗病毒
佢回憶起當時,話如果唔係有呢個超人,佢可能捱唔過病關
唔知係邊個超人呢
淨係去到Zero...
似大悟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞