覺得自己冇朋友生活苦悶嘅你入黎傾下計

589 回覆
7 Like 1 Dislike
係啊 無朋友真係好悶....
果陣番學一個朋友都無 諗住出左黎做野會好d....
終於畢業了 結果都係一樣.....
我番緊兩份part time

A係飲食業 B係零售業
A:份工超悶超得閒
B:好充實好忙碌 但因為員工好多所以唔可以比我成日番sosad

我番工最怕無野做好得閒好悶 時間又難過又無聊又浪費時間 我最鐘意好忙碌好充實

A既員工都係d師奶/姨姨 雖然有傾有講...但都唔係朋友既感覺.....

B呢就全部都係後生仔女黎 雖然有傾有講...但都唔會交換電話留個contact 同樣都係無朋友既感覺....

過往都試過有朋友既...但都係好短暫...佢地總係會因為某d原因就離我而去....其中一個係頂唔順我個人太負能量 因為佢係個好正能量既人
仲有其中一個係因為佢鐘意我 但我有男朋友...但同佢一齊果陣好開心 終於感受到有朋友既感覺....如果佢一開始無同我表白就好....起碼我會可以繼續有朋友繼續有快樂.....

久而久之心很累...可能我同「朋友」呢樣野無緣吧....

點解絲打唔搵FT做
感覺上PT唔係長時間對好難熟

因為我遲d會進修日文一年...無理由做做下辭職/轉咖嘛🙈所以宜家做住先~之後進修都會半工讀....
利申:我兩份part time都唔請full time sosad

呢個po真係多人讀日文
黎緊我都會過日本讀一年

番緊工無追po tim
去日本讀係咪會貴好多

學校exchange交香港學費
仲有獎學金都算負擔到

咁正 :o
巴打應該好勁

唔係 基本上報就有

咩U 咁荀....

深大
仲未諗到去邊好
有冇人推薦下一個人可以去邊

睇戲最正路了

有咩好睇
原本想睇原諒他77次
但約咗男朋友忙完去睇
不過佢忙完都唔知落咗畫未

有冇戲推薦

有男朋友但冇其他朋友?

Yes
Hi bye fd算唔算係fd?
我諗唔算

普通友誼keep唔到
但更深入關係既男朋友反而搵到
有d本末倒置

我識幾個有男女朋友嘅
成日話自己同冇係冇分別
可唔可以解釋下我真係唔明
好悶

歡迎呀有乜想講即管講
有痴線佬mon po秒回
仲未諗到去邊好

睇戲最正路了

有咩好睇
原本想睇原諒他77次
但約咗男朋友忙完去睇

有冇戲推薦

有男朋友但冇其他朋友?

Yes
我諗唔算

普通友誼keep唔到
有d本末倒置

好彩姐

A係飲食業 B係零售業
B:好充實好忙碌 但因為員工好多所以唔可以比我成日番sosad

我番工最怕無野做好得閒好悶 時間又難過又無聊又浪費時間 我最鐘意好忙碌好充實

A既員工都係d師奶/姨姨 雖然有傾有講...但都唔係朋友既感覺.....

B呢就全部都係後生仔女黎 雖然有傾有講...但都唔會交換電話留個contact 同樣都係無朋友既感覺....

過往都試過有朋友既...但都係好短暫...佢地總係會因為某d原因就離我而去....其中一個係頂唔順我個人太負能量 因為佢係個好正能量既人
仲有其中一個係因為佢鐘意我 但我有男朋友...但同佢一齊果陣好開心 終於感受到有朋友既感覺....如果佢一開始無同我表白就好....起碼我會可以繼續有朋友繼續有快樂.....

點解絲打唔搵FT做

因為我遲d會進修日文一年...無理由做做下辭職/轉咖嘛🙈所以宜家做住先~之後進修都會半工讀....
利申:我兩份part time都唔請full time sosad

呢個po真係多人讀日文
黎緊我都會過日本讀一年

番緊工無追po tim
去日本讀係咪會貴好多

仲有獎學金都算負擔到

巴打應該好勁

唔係 基本上報就有

咩U 咁荀....

深大

小弟孤陋寡聞 深大即係咩

係咪深圳大學?

A係飲食業 B係零售業

點解絲打唔搵FT做

呢個po真係多人讀日文
黎緊我都會過日本讀一年

番緊工無追po tim
去日本讀係咪會貴好多

仲有獎學金都算負擔到

巴打應該好勁

唔係 基本上報就有

咩U 咁荀....

深大

係咪深圳大學?

深圳中文大學香港分校
好悶

歡迎呀有乜想講即管講

樓主唔搵PT番

一至五返緊intern夠攰了

A係飲食業 B係零售業

點解絲打唔搵FT做

呢個po真係多人讀日文
黎緊我都會過日本讀一年

番緊工無追po tim
去日本讀係咪會貴好多

仲有獎學金都算負擔到

巴打應該好勁

唔係 基本上報就有

咩U 咁荀....

深大

係咪深圳大學?

深圳中文大學香港分校

點解會咁正有得去日文 exchange 一年...
仲要唔係日研都得
好悶

歡迎呀有乜想講即管講

樓主唔搵PT番

year1完就番 咁快

我final year啦

A係飲食業 B係零售業

點解絲打唔搵FT做

呢個po真係多人讀日文
黎緊我都會過日本讀一年

番緊工無追po tim
去日本讀係咪會貴好多

仲有獎學金都算負擔到

巴打應該好勁

唔係 基本上報就有

咩U 咁荀....

深大

係咪深圳大學?

深圳中文大學香港分校

點解會咁正有得去日文 exchange 一年...
仲要唔係日研都得

日研有自己exchange
街外人就經U報
仲未諗到去邊好

睇戲最正路了

有咩好睇
原本想睇原諒他77次
但約咗男朋友忙完去睇

有冇戲推薦

有男朋友但冇其他朋友?

Yes
我諗唔算

普通友誼keep唔到
有d本末倒置

我識幾個有男女朋友嘅
成日話自己同冇係冇分別

一星期見一次 真係同單身冇咩分別
仲未諗到去邊好

睇戲最正路了

有咩好睇
原本想睇原諒他77次
但約咗男朋友忙完去睇

有冇戲推薦

有男朋友但冇其他朋友?

Yes
我諗唔算

普通友誼keep唔到
有d本末倒置

我識幾個有男女朋友嘅
成日話自己同冇係冇分別

咁仲有whatsapp呀嘛
再唔係facetime都得啦見人longD咪又係咁
冇朋友嘅生活真係好慘
而家想去任何地方想食啲咩好嘢都係自己一個去
假期唔使返工就喺屋企睇下書上網睇戲
平時WhatsApp冇人搵
好驚咁就一世
冇朋友嘅生活真係好慘
好驚咁就一世

我覺得自己一個唔係太大問題
但係時間一耐就好寂寞
跟住就做乜都冇mood做
唔搵人圍下爐個心就唔舒服
btw whatsapp長期唔響
冇朋友嘅生活真係好慘
好驚咁就一世

有咩地方想去...
講起無朋友 我念我無朋友既原因係我都無乜要朋友既原因
無咩地方想去 又無咩野想食
更加無咩活動想玩
冇朋友嘅生活真係好慘
好驚咁就一世

有咩地方想去...
講起無朋友 我念我無朋友既原因係我都無乜要朋友既原因
無咩地方想去 又無咩野想食
更加無咩活動想玩

我話巴打真係看破紅塵無欲無求

巴打做廚房?
好悶

歡迎呀有乜想講即管講

樓主唔搵PT番

year1完就番 咁快

我final year啦

係咩 自 左添

y1 應該係屈人子哥哥絲打

有咩好睇
原本想睇原諒他77次
但約咗男朋友忙完去睇

有冇戲推薦

有男朋友但冇其他朋友?

Yes
我諗唔算

普通友誼keep唔到
有d本末倒置

我識幾個有男女朋友嘅
成日話自己同冇係冇分別

咁仲有whatsapp呀嘛
再唔係facetime都得啦見人longD咪又係咁

男朋友FaceTime都唔肯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞