覺得自己冇朋友生活苦悶嘅你入黎傾下計

589 回覆
7 Like 1 Dislike
諗番起就覺得以前中學d所謂朋友都好假 依加已經識唔到交到心既朋友

點假呀 我覺得中學應該係一生人最易識到最fd嘅人嘅地方

平日就攬頭攬頸 你有要事相求個陣就同你割席

咁朋友 唔= 乜事都一定要賣命去幫 既

反而有想幫自己既心先最重要
諗番起就覺得以前中學d所謂朋友都好假 依加已經識唔到交到心既朋友

其實識真心朋友有時都要緣同運既

我就真係冇

巴打,同你一樣
成世人都無人緣
又成日信錯人俾人出賣,背叛

其實識真心朋友有時都要緣同運既

我就真係冇

巴打,同你一樣
成世人都無人緣
又成日信錯人俾人出賣,背叛

最緊要唔好搞到佢自己
你有事就食花生既態度

最緊要唔好搞到佢自己
你有事就食花生既態度

根本個個人都係自私
有邊個會賴屎上身
冇著數嘅野邊個會做
性格決定命運
個人成日唔夠主動

最緊要唔好搞到佢自己
你有事就食花生既態度

根本個個人都係自私
有邊個會賴屎上身
冇著數嘅野邊個會做

而家諗返起成世人識過既人
反而係當中有幾個mk自最重情義,你有事就即晚收工出黎陪你,而家d所謂正常人就全部話之你,病到仆街都一句問候都無

最緊要唔好搞到佢自己
你有事就食花生既態度

根本個個人都係自私
有邊個會賴屎上身
冇著數嘅野邊個會做

反而係當中有幾個mk自最重情義,你有事就即晚收工出黎陪你,而家d所謂正常人就全部話之你,病到仆街都一句問候都無

人不可貌相
性格決定命運
個人成日唔夠主動

我都係
其實本身個人偏內向唔太鍾意識新朋友
又唔鍾意做d好假既寒暄,講廢話
有時間其實鍾意返屋企做自己野多
性格決定命運
個人成日唔夠主動

唔係冇主動過
不過次次最後都係自己受傷
久而久之就變左毒撚
性格決定命運
個人成日唔夠主動

我都係

有咩自己野做
而加喺屋企根本乜都唔想做
性格決定命運
個人成日唔夠主動

我都係

有咩自己野做

打下機,上下網,練下野咁
其實諗諗下可能係想將自己從現實世界抽離
性格決定命運
個人成日唔夠主動

我都係

有咩自己野做

打下機,上下網,練下野咁
其實諗諗下可能係想將自己從現實世界抽離

而家有個矛盾
對住人social覺得攰
返到屋企又冇乜野想做
都唔知自己想點
打機呢啲熱情真係冇之前咁犀利
以前連踩十幾個鐘都冇問題
而加真係比盡兩三鋪已經想熄game
性格決定命運
個人成日唔夠主動

唔係冇主動過
久而久之就變左毒撚

唔係主動就得,要睇埋你講既野有唔有趣
我都試過主動講野,希望令個氣氛冇咁尷尬
點知講完仲覺得自己講D野好撚on9,唔講好過講

最緊要唔好搞到佢自己
你有事就食花生既態度

根本個個人都係自私
有邊個會賴屎上身
冇著數嘅野邊個會做

或者就係因為MK 唔醒, 唔會精打細算後先做野
所以先會重情義
性格決定命運
個人成日唔夠主動

唔係冇主動過
久而久之就變左毒撚

唔係主動就得,要睇埋你講既野有唔有趣
我都試過主動講野,希望令個氣氛冇咁尷尬
點知講完仲覺得自己講D野好撚on9,唔講好過講

係 好中
又唔係冇朋友既,唔多囉
出左黎做野都好難約了
又唔係冇朋友既,唔多囉
出左黎做野都好難約了

你有你嘅生活
我繼續我嘅忙碌...

最緊要唔好搞到佢自己
你有事就食花生既態度

根本個個人都係自私
有邊個會賴屎上身
冇著數嘅野邊個會做

或者就係因為MK 唔醒, 唔會精打細算後先做野
所以先會重情義

咁其實先比較真
但我都同佢地斷晒聯絡了
又唔係冇朋友既,唔多囉
出左黎做野都好難約了

有已經好好
我真係敢講一個都無
有幾個我好真心當佢地朋友,有咩都出晒心去幫,但最後先發現原來佢地只係當我一個酒肉朋友
又唔係冇朋友既,唔多囉
出左黎做野都好難約了

有已經好好
我真係敢講一個都無
有幾個我好真心當佢地朋友,有咩都出晒心去幫,但最後先發現原來佢地只係當我一個酒肉朋友

咁慘
如果話讀大學難搵真心朋友
咁我諗出左黎做野仲難搵
又唔係冇朋友既,唔多囉
出左黎做野都好難約了

有已經好好
我真係敢講一個都無

咁慘
咁我諗出左黎做野仲難搵

一向都係越大越難
已經死心了
不過都唔想賴了
一切都係自己一手造成
又唔係冇朋友既,唔多囉
出左黎做野都好難約了

有已經好好
我真係敢講一個都無

咁慘
咁我諗出左黎做野仲難搵

唔會有……
出黎做野,只要唔再係同一間公司,呢個人都會漸漸消失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞