[立場] 化妝護膚品討論區#133

1001 回覆
26 Like 2 Dislike
想請教下 0.2%係咪無咩用
HPR新野黎冇足夠clinical studies去prove
有無人用過foreo ufo2 值唔值得入手
返左貨啦快啲買啱啱即刻落左單
見大家講緊retinol 想搭單問下
之前好沉迷clean beauty, 買左枝phyto retinol serum
買完返黎發覺只係油黎 但介紹話入面充滿視黃醇
感覺好似流流地咁
之前買vit c clean beauty 又係油黎
係咪如果clean beauty products好難做到真係有效嘅成份?
植物a醇應該係指補骨脂酚? 佢油溶性黎 所以咪好多brand 直接溶落支油將佢當支產品賣
維c隻vcip都係油溶 而且算係維c入面比較好的衍生物
同樣道理 clean beauty 的target customer根唔鐘意d banned inci 所以咪放落一支油到 再加d神秘但其實同普通葵花籽油無分別的植物油mix埋一齊賣
零防腐 又多植物野

clean beauty product一定係難過普通brand做到好有效的產品
但唔係唔得 但成本會高 可以用黎做劑型的成分又少好多
不過唔用paraben都可以叫clean beauty
都係睇佢點樣sell自己為clean beauty

仲有就係 植物野好煩膠 好多個point都會影響到佢係你手上用到底有無效
多謝絲打
一見到留言即刻落單,買到啦
絲打知唔知道lip glow可唔可以用呢個case架?
岩岩見factiv支niacinamide有水揚酸
諗住用完支TO買黎試下
想問下絲打支Factiv niac一支可以用幾耐
我早上用 大概4-6個月消耗一支
我用佢係想控油 實際上無特別控 不過用左好多年 皮膚好穩定
我都唔知 見有消費券第一次買
你試完話我知得嘅話再買埋牛仔布外殼
唔該絲打
呢個係cream定serum啊?
Cream 不過要再加moisturizer先夠
thanks!
kiss me 眼線膠筆喺我身上都唔會溶
最後甩好多頭髮
前陰禿禿地喇開始
有冇洗頭水/精華有效
同問
而定用緊moist Diane紫樽豐盈防脫款
已經成set用 洗頭水+護髮素+精華
用咗一排
豐盈 空氣感係做到 但係防脫就麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞