[立場] 化妝護膚品討論區#133

1001 回覆
26 Like 2 Dislike
感謝絲
差啲比咗錢
感謝絲
想知佢沖涼去粒粒個枝有冇用
好詳細
咁我趁9折試下眼嘅精華先
想問吓依個天氣應該用咩面霜同精華好
皮膚無乜油 有時夜晚開冷氣會有小小繃緊
依家用緊lush 支tea tree 噴噴 覺得幾好所以會keep 住
精華用緊the ordinary Marine Hyaluronics 用咗三支都無乜效 毛孔仲大咗
面霜有用curel 但夏天真係唔太啱用 陣味都有小小臭
另外 clinique moisture surge 好唔吸收 第二日一起身成塊面痴笠笠

搞到而家連嘢都無心機搽
晚晚用malin+goetz 支西柚洗面算 用落幾舒服
但佢其他skincare 又無乜review 驚中伏

唔該晒
好似話皮膚底層已經斷開咗,整唔走的
有時青春期生長太快都會有
同問littlestardust呀!
見佢呢個月做緊周年慶,全部產品都有9折
所以想問下有邊啲產品係好用,畢竟佢都唔平
Mask:N2 N3 N34都好有用 做到佢claim嘅功效 除咗貴真係冇缺點

防曬:solskin好好用 我中性偏乾肌 一年四季都啱用 如果冇乜瑕疵直接用完就出得街 出汗唔會溶
Perfect glow好笠同太白
Dream maker都幾好用 自然提亮 保濕過solskin 我用嚟同solskin交替用
可以去門市試吓啲色先

Solskin月光精華就麻麻地 去印同保濕同價位會有更好選擇
Solskin toner不過不失 都ok保濕

最近買咗N17 wonder eye 有藍銅胜肽 唔平但用咗幾日啲眼底紋真係冇咁明顯 尤其上妝後 個卧蠶好似飽滿咗 撐開啲眼紋咁 希望用落去會更有效啦
嘩 好詳盡嘅回覆 唔該曬你呀
我應該都會試佢啲mask
想問下有冇防曬粉推介
去户外活動有需要補防曬要用到
本身諗住買fancl突然撳返去#1睇發現要罷買
買左rachel wine
Nudestory有
控油效果如何
睇返呢個po名,有立場
Kiehl's係藍,cdp係藍
再者Kiehl's金𦾟花水被人屌咗好耐話會爛面
想去印就1個禮拜1-2次去角質,加平日保濕同防曬
想問下有冇絲打用開頸霜
見clarins有支好似唔錯 想睇下有冇其他推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞