[立場] 化妝護膚品討論區#133

1001 回覆
26 Like 2 Dislike
有冇B3 同B5推薦
呢啲天氣起身洗完臉攤係梳化一個鐘唔到T位就出油到反曬光點搞

利申:只係搽咗ezskin gel....係咪唔夠保濕所以咁
Tripollar官網買vx而家有5折好吸引
係咪仲抵過black friday
可唔可以share link ?
啱啱想真係落單先發現shipping list冇香港揀可能要搵集運
我都係咁
我已經用咗集運地址落單
想問下大家有咩果酸推介
之前用開neostrata gel plus
但對啲頑固暗粒好似冇咩效 想轉下其他
咁大獲 隻gel已經算好稀薄好輕?

呢期天期 仲用緊今年新年冬涼果排既lotion

諗住點轉保濕
請問大家有冇Mascara推薦?

用緊too faced,個效果幾靚好密,但6個鐘左右就溶溶地。

用過cammake 既 quick lash curler , 其實幾好用+易上手,不過就唔夠long lasting好快就dup返。
大家覺得飲骨膠原對皮膚有冇明顯好左
我用kissme 刷頭粗啲果隻
喊完都冇溶 我覺得個卷翹度hold得耐
講唔溶係kiss me原祖果隻最好,因為佢暖水落唔到,夏天戶外落水都唔怕
近排gmarket 平平地買咗holika holika牙膏裝curling同long兩款
搽出黎好長好分明,但我未認真試
今朝ghd platinum+一開機就紅燈長閃 睇怕已經死咗
想試下glampalm
千字文包膠一下Glampalm
做乜呢排少左人咁

轉緊夏季 仲有無人用繼續會用埋精華

同埋之前有台灣youtuber介紹緊CeraVee Facial Moisturizing Lotion 質地會薄輕d?
但有分am同pm
am有SPF 30 / pm就無SPF

想問大家會點用同簡

am
http://www.cosdna.com/cht/cosmetic_a46a579933.html

pm
http://www.cosdna.com/cht/cosmetic_f6a4540398.html
Am泛白
Pm用完塊面有少少拿(我見ppt都有人咁講過)不過輕薄係真
呀sorry
Am我以為係另一支
你條link個支我未用過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞