關於養貓問題 有冇巴絲可以入黎解答我

24 回覆
0 Like 1 Dislike
屋企人同意我養貓
我支持領養
我想問有咩地方可以比我領養?(除左愛護動動協會)
我知道養貓屋企要裝防貓網防止D貓跳落街
我想問下各位巴絲屋企既防貓網係DIY定係比錢人黎整多?
因為我見有人都可以係日本城搵齊料然後自己整 不過我驚唔夠穩所以想上黎問下

希望會有巴絲解答到我既問題

利申住高層 格黎屋有養貓 但係點解我見佢冇裝防貓網都得
網上搵 貓義工好玩野
網上搵 貓義工好玩野

好玩野既意思係咩
屋企人同意我養貓
我支持領養
因為我見有人都可以係日本城搵齊料然後自己整 不過我驚唔夠穩所以想上黎問下

去日本城或者12蚊店買啲格仔網
用索帶綁係窗花已經夠穩陣
屋企人同意我養貓
我支持領養

去日本城或者12蚊店買啲格仔網
用索帶綁係窗花已經夠穩陣

唔該
點解唔去愛協?
愛協除左啪d動物 其實都幾好 起碼唔會搵著d義工咁中晒伏
愛協唔洗家訪
去愛協領養好過同貓義工拎,愛協個啲出唔到就啪 你唔救佢就麗得架啦
貓義工只少唔會啪佢地
愛協/連登
其他要有俾人查家宅既準備
愛協啦 一定無貓義工咁煩
不過如果唔啱心水 本貓前啲義工都唔錯
唔同出面啲貓異工 不過都預左要家訪一次㗎啦
愛協領養一隻就救多一隻 仲唔洗比人啪針
我隻貓都係喺愛協領養
貓網一定要裝!啲貓仔超曳
好鍾意爬窗!
我就嫌十二蚊店嗰啲架唔靚
同埋我住低層
所以最後裝蚊網防埋蚊👍🏽
我裝喺廳同房 四塊窗八百蚊
我隻貓都係喺愛協領養
貓網一定要裝!啲貓仔超曳
好鍾意爬窗!
我就嫌十二蚊店嗰啲架唔靚
同埋我住低層
所以最後裝蚊網防埋蚊👍🏽
我裝喺廳同房 四塊窗八百蚊

巴打可以介紹嗎?
如果屋企個窗花係咁樣咁仲洗唔洗裝窗網?

要啊

你拳頭伸到出去,隻貓都會出到去
(上網見到啲肥貓7cm都穿得過)

要啊

但係我屋企又唔係成日開窗
我估d貓唔會曳到自己開窗掛
是關老母睇完自制窗網話好柒
但我又唔想用幾千蚊去換曬成間屋既窗花

要啊

你考慮下唔好養貓好過

要啊

飛出去就係一條命
條命值幾錢, 你自己衡量一下

要啊

你窗花咁闊一定夠隻貓出去
如果唔開既揾d扣扣實 有時個貓仔貪玩都會頂開到

如果覺得格仔網柒既話就揾蚊網
師父係會量埋你個窗花位加上去
嫌貴既不如考慮下你既經濟能力先
因為睇次醫生都至少都接近1000蚊
d貓砂貓糧貓罐都唔係平
請諗清楚自己有冇咁既經濟能力 如果養得就唔該負返責任

我自己就係揾貓義工領養 亦唔覺得好似高登仔講到咁衰
佢地都要家訪 主要係睇你窗網整得o唔ok 同埋了解下你屋企人會唔會反對養貓 亦會問你既經濟能力
唔該曬咁多位巴絲
我會再同屋企人商量下
睇下撞唔撞到好義工
有d勁極端問長問短 好似審晒成家咁
有d就幾好 問basic 野 家訪
希望樓豬可以接到貓貓
利申 屋企二十隻貓

問題係佢屋企唔肯裝窗網,幾好嘅義工都唔制啦
就咁睇樓主自己都無乜經濟能力(我估咋下)
真係要同屋企人商量清楚
小動物睇醫生都好貴下
我想知如果裝防蚊網既話係咪跟上網自制個d都可靠?
我想知如果裝防蚊網既話係咪跟上網自制個d都可靠?

要夠硬 軟網唔得架 去搵師傅整啦 一係就換窗花
但都係得1.5吋闊 再唔係就唔開窗
嫌樣衰可以整透明 但貴 全屋整晒一定過萬
仲有角度鎖 但有人話冇乜用
識人全屋冇裝但唔開窗同長開冷氣 用乾衣機 衫都唔洗晾
如果咁計 都係裝網啦施主
求介紹窗網!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞