[突發]係街執到幾隻bb貓

221 回覆
190 Like 10 Dislike
好得意 幾時會到我發動技能呢
LM跟進
BTW 隻有指甲油既手好核突
樓主你需唔需要籠?
屋企有個籠 兩位主人都唔需要了
想扔又怕浪費

pm
樓主 我咁啱有貓砂盆同d玩具想送俾人 你需要嗎

好啊 Pm丫
你地有無telegram?
再大少少要教佢地去貓砂盤去廁所
同埋真係唔好咁快斷奶
最好餵到兩個月大

我嗰隻就係太細個斷奶到而家六歲都仲會求奶

可以點樣教用貓砂 完全無概念

無咗貓媽媽係度麻煩啲
你試吓隔幾個鐘就抱佢地去貓砂盤度等
同埋將佢地啲屎同尿倒返落貓砂度等佢地聞到陣味

我隻貓係貓媽媽教去廁所既
所以我都唔肯定個方法work唔work

大致明白 另外想問下要幾耐左右開始教佢地用貓砂?

聽講貓係天生識用貓砂 我果3隻一返黎就識用貓砂 餵奶餵到出牙 有牙就可以食得沉淋左嘅bb糧 好似係 份量就係佢地食到嘅就由佢食
利申:執左3隻貓b養左幾個月 健康長大中

其實唔洗教,你是但12蚊店買個文具盤用黎裝貓砌,你每次放屎尿都係擺隻貓B係個度放,久而久之隻貓開始識自己屙個陣會走去個兜度屙(呢個過程用左兩日,細佬望左哥哥一日之後學識自己係貓砂盤屙),再大多幾日會自己識撥砂,所以將啲BB擺埋一齊好快會互學成長,包括跑、跳
同埋佢地尤其是半夜會叫
姐係叫你要陪佢
要摸住佢地摟住佢地
佢地就好有安全感

我果隻細細個就係冇咁做

但係摸住佢地都係咁叫

無計,太眼訓唔摸隻手都要掂住佢地
同埋注意下係咪急尿、凍、唔舒服、肚餓個啲
我啲貓依家訓覺都係搵個肉球仔掂住我訓/成個痴住我個身/攬手抱腳
3-4個鐘餵一次奶,跟住餵完就搵濕水紙巾捽佢屎眼、丁丁放屎尿,注意保暖,如是者捱到戒奶

個陣都係岩岩完sem先執到兩隻BB貓先咁得撚閒照顧佢地

佢半夜又唔撚係飲奶、大小二便唔願訓個陣,你要伸隻手捽住佢個死人頭先會肯安心訓覺

佢地係咁周圍跑 d爪好利 好八厭

無五個月大 你啲皮膚唔洗旨意有忽完整

五個月先可以剪指甲?

五個月前都係唔會識收爪,有時佢無心抓你,但都會搞到血流不止,有得揀最好著厚身啲既長衫長褲先好行埋去湊佢,得閒夾硬撳佢啲爪入肉球度收埋佢,會早啲學收爪,總之每次抓到你都發嘶嘶聲、哈氣聲、大聲鬧佢,然後捉佢埋去聞你個傷口,好快就學識你唔鍾意俾佢抓

剪指甲既話其實依家都可以試下用啲迷你指甲鉗試下,要打直個鉗剪,唔係會爆甲。剪前面最尖尖個度好喇,剪多少少可能會唔小心剪到血管,等佢地兩個月以後啲指甲血管明顯啲先買把貓用指甲鉗睇住黎剪
大家點解冇咗媽媽嘅貓B唔好亂出爪?
如果係街會唔會執流浪漢返屋企養?

愛心呀麻

你岩呀,所以你老豆老母都好有愛心
大家點教冇咗媽媽嘅貓B唔好亂出爪?
我果陣教隻貓用貓砂,先將有佢尿尿既毛巾放落貓砂盤,之後定時拎廚房紙巾濕水輕輕抹佢patpat到,引發佢想去廁所,最後佢就走去貓砂盤到痾。
你地有無telegram?

https://t.me/travelholic0000
絲打如果可以我想要隻
屋企有隻大貓想養多隻陪佢
邊個話貓一定鍾意有其他貓陪
黑貓真係超可愛

不過以前人認為黑貓係邪惡或會拎黑貓做邪教儀式,咁黑貓進化到依家唔係完全係黑色,可能會有少少白毛

身邊見有幾隻黑貓都有白毛

宜家放左係一個養貓既朋友度
驚比隻大貓食左佢地
黑貓真係超可愛

不過以前人認為黑貓係邪惡或會拎黑貓做邪教儀式,咁黑貓進化到依家唔係完全係黑色,可能會有少少白毛

身邊見有幾隻黑貓都有白毛

我個幾隻都有d白毛

之前隻貓同過bb一齊瞓
原本都以為會打架
但係佢會係咁lam啲bb同埋同bb一齊瞓
咁照咁睇應該都唔會憎掛

之前隻貓同過bb一齊瞓
原本都以為會打架
咁照咁睇應該都唔會憎掛

lam係試下d味岩唔岩胃口

之前隻貓同過bb一齊瞓
原本都以為會打架
咁照咁睇應該都唔會憎掛

點解會同bb訓既
如果養唔哂,可以比我領養一隻嗎?
乞貓撚真係好肉酸
樓主開post又唔係搵人認養
樓主 我咁啱有貓砂盆同d玩具想送俾人 你需要嗎

telegram : sosiufir
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞