日本鐵道消息及旅遊情報交流區(66)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
https://youtu.be/AwtZRjAF6h0
東海同靜岡之間有咩十冤九仇?
係要玩鳩對方
静岡用錢都氹唔掂,某程度上比佐賀更加難解決
long seat地獄
のぞみ唔停
無快速列車
坐慣左E231/E233 出入東京

梳打埠輕軌公司近日公布業績,顯示去年經營開支約8.37億元,收入則為7.81億元,當中票務收入僅佔0.36%,故去年虧損達5,591.6萬元。該公司表示主要原因是向政府申請的財政援助大幅減少所導致,惟有當地交通資訊網站分析指出,人均成本竟高達1,530元,並認為若要達致收支平衡,每日需要約40萬人次乘客,是目前的約230倍,當然且未包括客量增長,服務因而需作加強所帶來的成本。

喂去同因鐵打一round再講啦

點解咁都俾行車?!
當年去富山玩真係過足癮,由最舊款搭到最新低地台都有
仲多花款過我地木凳電車120, 膠凳, VVVF翻新車

之後去廣島同長崎都無富山咁多花款
都未夠我地大笨象膠鐵CLS,10分鐘就落車
大家鬥卸膊
リレー無講仲有冇green
無乜可能無GREEN喇,用787/885都有GREEN,係爭在有無DX GREEN姐
其實西九州新幹線通車之後會唔會有最舊783系嘅可以退役?
想問吓依家Eki-net改咗版
係咪唔再support俾全國pass去book位?
我試到去confirm果頁 好似變到一定要俾錢
我記得舊版可以唔洗俾錢
咁以後咪要買網上pass先book到位
而家比部分885開始行みどり就係開始鋪緊路啦,加上早前撤出咗日豐本線,應該有部分783可以退。
但剛剛JR九州先幫部分783翻新,似乎就唔會咁快退曬
最主要係痴埋ハウステンボス嗰堆好難轉
要睇JR九州幾時先頂唔順783/787再新造特急,不過呢一日應該有排先到
唔好FF咁多啦尤其仲有新幹線project喺手
一個唔覺意隨時玩舊車斬首再移植
FF多一樣,可能同JR北海道share新車用
同東仔機會比較大,BEC819系都係同東仔一齊試

JR東應該10年內要考慮換719/701系
都有機會819改少少就算數
東仔就有可能E131設計嗰陣已經留咗啲design可以轉
已經Pre order咗kato

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞