一人一個買咗iphone原因

126 回覆
15 Like 8 Dislike
因為減價減到三千幾就有部IPHONE, 覺得幾抵玩
利申:SE
一部用五年
穩定,安全,襟用
用左太多年android
想試下iphone,一試就變左ifanboy
因為睇到呢單野http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20160809/55476413

當日收工9秒9沖去Apple shop買iphone
android app樣衰,
apple app 較靚,多D選擇
工作有d app 用ios 穩定d
f2果陣買左部4s之後就回不去了
一直到而家用緊iphone7
電腦用埋macbook 可以synchronize到啲嘢 太方便
電話冇咩事都只會用ios andriod同windows真係唔會慣

同埋細個果陣覺得用iphone好潮
以前用an機用一年就好慢
舊電成日而煎蛋咁熱
跟手就換到ip5
一直用ip到宜家
曾經買過部平平地samsung做後備機
但用唔慣
An機成日彈app疾機出問題
好煩
用左幾部an機都係用左1年左右就又lag又倒水
諗住試下iPhone
依家部6s買左年半 都仲打到機
D 3rd party app ui 普遍靚好多
iphone7係我見過最垃圾既設計
部機前後都勁易花 防水連出聲位個到有少少汗水積都可以塞左出唔到聲
最痴線用左半年起碼自己壞兩次 禁禁下自己狂重開
一係就home制禁唔到
最撚百痴係唔買佢icloud又狂彈出黎煩鳩你 想用備忘錄好似傻撚左係咁彈出黎迫你買
反而6s我覺得係最完美
利申 剩係用過ip7 plus

你冇用過6s 又知完美?

不過iphone 同以前比真係越黎越差,唔係話對tim cook 有偏見,但一路走來,佢上台前後個分別真係好明顯
iphone7係我見過最垃圾既設計
部機前後都勁易花 防水連出聲位個到有少少汗水積都可以塞左出唔到聲
最痴線用左半年起碼自己壞兩次 禁禁下自己狂重開
一係就home制禁唔到
最撚百痴係唔買佢icloud又狂彈出黎煩鳩你 想用備忘錄好似傻撚左係咁彈出黎迫你買
反而6s我覺得係最完美
利申 剩係用過ip7 plus

你冇用過6s 又知完美?

不過iphone 同以前比真係越黎越差,唔係話對tim cook 有偏見,但一路走來,佢上台前後個分別真係好明顯

so9sad but ture
諗諗下都仲有一樣好重要
android play store 成撚日懶開放
乜人都可以擺app上去
濫到 安全性同可用性都成問題
生活態度
玩白貓
第一部iPhone係3G

嗰陣係我啊叔送比我做生日禮物,佢話佢自己用都唔識用,所以送比我。𠴱陣時iPhone未係普及,的確用嗰陣係有少少虛榮感,對於一個中二學生直頭神物,亦都係咁,之後開始每隔兩代就換一部
成套野既用戶體驗
因為有用macbook pro
Syncs d backup 又快
Air drop 又方便
用iPhone 之前係用HTC 同Sony
都係旗艦級既型號 但係一年到多少少就壞左
好多時1年後部機就冇更新變孤兒仔

利申:用緊6s 就黎兩年機
襟玩
Iphone6玩足球小將仲可以流暢過c9 pro
本身iPhone 3s(第一部智能電話),
之後換左兩次機,
到An機出大Mon就轉左去an機用左兩代,
再之後唔記得Note機無神神無左插卡,
所以用返iPhone

各有各好,
不過無可否認iPhone個操作同流暢度好D
英雄主義
apple pay
相機awb 準
icloud
app 比較高質
平 順
3k幾 se用家

買咗6先出se
用咗成年幾
想trade se 但係又好似好on9咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞