香港行山路綫及資訊討論區 (3)

907 回覆
18 Like 4 Dislike
今日喺大帽山巴士站附近見到隊長
出哂太陽 冇plan到今日行邊
有冇say hi
大交合 好波
無 本身想搵佢影相
但見佢同人(應該係經理人)講緊野就廢事打擾,之後佢同我唔同路就算
Google吓山藝課程教啲咩好難?
唔好咁無知
唔係所有嘢都google到
唔好咁無知
啱呀 我都google唔到”common sense” 唔怪得你無
中午先出藍天
而家搭車出緊去郊遊徑 希望夠時間落返嚟
所有嘢都google就唔洗上連登啦
”common sense” 唔怪得你無
好心啦 面就人地俾

天氣好出去行好過同你啲智障講野拉低呢度嘅水平 單機啦你
好啦,教你少少嘢
報課程呢樣嘢官方有官方寫嘅目的,個人有個人報嘅原因,有興趣就交流吓
一嚟就話人無知呢啲人生攻擊先最拉低討論水平
同會計師 律師一樣,你唔係從事個類事業,無需要考個牌,自學都得

你兩個嘈得幾無謂
聽讀過嘅人講,你諗住識人係未必識到,因為小組實習嗰陣先識到人,但好大機會你識到一班只係為咗張cert. 嘅社工又某特定行業嘅人,而佢哋根本就唔會行山同露營嘅。

我唔知張cert. 有咩用,但係佢哋只係工作需要去拎張cert. 又或者純粹儲cert.

想識人,喺山/營地識嘅仲好。

有冇人上過
之前我都有望過
但好似係露營多
二級山藝要露營實習
通常追到人Hi完聲就唔會再見
或者俾人追到過一陣就唔見人
通常俾盡15分鐘內會前後腳,距離一長速度差少少就係差少少

唯一試過一次係最後5,6k唔夠水有少少中暑feel,行1,2k就要抖就會keep住見同一班人
我好好彩,識咗兩個差唔多嘅腳,因我唔係跑山係行山,如果唔係太廢,成日要抖嘅話,唔會差太多時間。

搵到個夾到行真係好正,難行路線都有個陪!
啲膠水你信得過咪OK囉
有對唔捨得掉
有得換鞋底㗎咩去邊度換?
有冇人覺得隊長啲片越嚟越多廣告……
https://www.mountaineering-lohas.org/ 之前上過呢個 非常好 咩年紀都有 撞到後生既 行下吹下水好快半日 邊個同學都無所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞