《魔瞳》一次換眼,讓我變成魔鬼(大戰白熱化)

1001 回覆
87 Like 3 Dislike
十方:閘著反彈無回頭
007反彈網
啱嫁啦 屌撚死佢啦
之後就到06/莉莉絲救返宙斯
又真係中左
十方可摸耳封印火鳥造成既炎傷
『約櫃』和『方舟』 唔係成個人咁大架咩
想像中係棺材咁
1個之前裝條女 同埋 男朋友
1個係裝好多人 ?

2個棺材合體會變細定點

因為講諾仔拎係手中
定係佢單手舉起個棺材
上面講左合體時縮細左
我諗我真係儲左3年多文
真係婚都結埋
重記得第一次係睇到火車打宮本同3眼仔
真係好好睇
但又話未諗到點合之前一直帶喺身邊
因為俾萬蛇分解左
宙斯早作預備,同時擲出一團渾圓電球抵消電束,不過畢永諾的目標,只是稍微拖住宙斯的步伐。

因為只要宙斯飛昇之勢稍慢一點,便有人可以從後追上。

當宙斯感受到一股森然殺氣自地面以不可思議的速度急速接近時,他忽地醒悟,『萬蛇』交織的蛇網,從頭到尾都並不打算要包圍他。

縱橫交錯的蛇身,其實只是一座梯子。

一座,讓薩麥爾能夠憑藉天下無雙的身法,追上宙斯的梯子!

薩麥爾化成一道白色的閃電,以蛇身借力,不斷跳躍,一下子便追到宙斯身下不遠!

宙斯雖然大感詫異,卻沒有過份驚慌,因為他一直急速拍翼持續上飛,薩麥爾的腿力再強,但上昇之勢終究有限,所以當薩麥爾躍到他身下約莫五米距離時,已然開始下降。

當宙斯正想要舒一口氣之際,他忽然注意到下墮中的薩麥爾,正朝他張開一手。

薩麥爾的手,並沒持有任何武器,可是如白玉般的手掌掌心,卻有一道裂痕。

宙斯看到,裂痕之中,有一雙神色狡黠、閃著異樣光芒的眼睛。

一雙,酒紅色的蛇眼。

一頭灰蛇,突然自薩麥爾的手掌裂痕中彈出來,直撲向宙斯。

灰蛇沒有張口咬噬,只因牠此刻正銜住一物。

一根,古撲無華、刻滿坑紋的木鞭。

灰蛇如箭,瞬間追上宙斯,宙斯將渾身所有仙氣,盡皆貫進羽翼之內,務求將飛行速度,提升到極限。

灰蛇始終受引力所限,追不上宙斯。

可是,牠口銜的『十方』,卻在千鈞一髮之間,輕輕劃到了宙斯的腳跟一下。

一剎那、只有一丁點的接觸,絕不可能對宙斯的身體,造成任何傷害。

不過,對於靈魂來說,一點接觸,已是無限大的缺口。

就在坑紋貫滿鮮血的『十方』,碰到宙斯身體的瞬間,身在地面,透過蛇網及薩麥爾,遙控著灰蛇的畢永諾,全神貫注地輕喊一聲。

「『宙斯』。」

語畢,畢永諾只覺得體內有極大量的魔氣流失,但同一時間,宙斯卻突然渾身僵硬,一雙虎目突然變得空洞無神,然後整個人往下急墮!
點解會咁
Ruby close
佢有萬蛇呀嘛
唔記得咗可以分解唔可以融合
差拉菲爾呢隻大天使
撒旦唔係轉咗用地獄做能源咩?定呢度魔氣係指靈魂數量
如果係咁即係就快第四次天地歸零,啱啱先搞掂宙斯就要打埋奧丁
為咗咁而殺宙斯有咩意思
宙斯唔死 啲喪屍天使唔會停
雷霆 風鈴 吞併之瞳 all get
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞