【豬豬大個女】歡樂馬介休討論區(21)香港分部

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
呢條好笑d
呢個係真 叫人答問題果d又係冇準則 想叫邊個就叫邊個 係龍哥自己玩下效果先好笑d
其實琴日個GAME真係亂鳩咁黎
有D問題上面D巴打講左我就唔講
罰人果陣好無厘頭, 無啦啦爆MAY拎塊板去打龍哥
然後又無啦啦阿鎔係個波入面碌過黎, 真係得最後阿鎔ON99撞爆個頭果下好笑
係 究竟點解好似好大製作(對比平時既片)又校服又學校又剩 反而段片主打最重要既遊戲反而係最冇諗過咁
閤埋眼打字 睇下命中率幾多仲好玩啦
按鍵電話唔識閤埋眼打字嘅垃圾
琴晚條片我都有d一頭霧水
規矩都明白嘅,但係好多野都好突然發生好突然完結
例如溝沙貝兒個段好突然就完咗,溝完就算
彬仔冼親又好突然完咗,又唔洗繼續罰龍哥
可能係後製唔夠嘅問題,因為依家微波又主力搞DC, 阿妹又走咗,感覺好多野都唔夠人手做
試諗下workload越黎越多,觀眾又越黎越多,又要照顧客戶,剪片,搞DC, update social media, 會員頻道,仲有成日直播,收數

馬介休係咪應該請多幾個人呢,再咁落去我驚遲早霖檔
其實直接撞過去就得啦,撞個頭落去做乜鳩
所以話條片質素絕對唔合格,idea係好既
但係執行起上黎真係好差,希望馬介休咁多位睇到要反思一下,我地舊觀眾見到都仲還好,如果係新觀眾第一條片睇e條應該唔好有下次
其實到底沙貝兒出嚟係做乜鳩
我好懷疑其實係一次玩幾隻game,佢剪咗其中一集出嚟播住先
冇理由著曬校服book哂場玩嘅game其實喺studio都已經做到
唔難既其實,澳門好細
如果佢地其中一個係中學同老師有交情關係唔錯好易借到場
夠生意先有budget 請人

隔離台啲廣告多先support 到幾十到過百既supporting staff

有冇人一睇陣容已經知係邊兩個會受罰
係,其實本身條片係有point,玩番old school打字
但係個懲罰好差,同埋feel唔到同爆may既計數有咩related.
變左成條片既笑點去左彬仔同阿鎔既炒車位
應該有廣告同有錢嘅
如果冇錢,凌永豪應該養唔起車,studio換唔到咁大嘅

同埋一定有錢先開始開拓唔同戰線,特別係DC,完全睇唔到DC令佢地有賺錢function
近一個月多左好多donate + membership ,應該唔會差過之前
前幾日講到話馬體會毛巾唔夠派
到底有幾多藍鯨爸爸
次次直播見到一買就幾個月
因為聖大落咗廣告
Show到佢哋個靚校園就得
係 最大問題就係呢度 廣告重要但game一定要兼顧到
差嘅片先有咁多人討論
jolibee生日會
為佢地好
平時啲片呢度得兩三個留言
華浚新片:
https://youtu.be/-lPo1ruGnWc

借機宣傳下先
港超球隊 #傑志,即將喺泰國出戰亞洲聯賽冠軍盃(#亞冠盃)分組賽J組賽事,4月16日首戰將會同泰超嘅 #清萊聯 對戰。

#港台電視31 喺4月16日 7pm 將會現場直播賽事,一齊支持本地足球,撐傑志!💪🏻⚽
https://fb.watch/coGLVMpSxe/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞