【豬豬大個女】歡樂馬介休討論區(21)香港分部

1001 回覆
22 Like 6 Dislike
隔離台幕前都係受薪 抱住打份工既心態去做 所有野都要諗形象 贊助 廣告 所以角色好易重疊 你見綜藝來來去去都係果d遊戲 諗唔到太大突破既野

馬介休幕前好多都有副業 佢地可以用其他行業角度去諗遊戲 相對上 幕前冇咁大壓力要靠哂馬介休比錢 而且包袱冇咁重 站係觀眾上 都唔會覺得來來去去一隻game
想問下仲會唔會有podcast 已經10日冇更新 番工好悶
唔知有正職果d真係用愛發電定有冇車馬費
應該有通告費
淨係今個禮拜停啫,因為上個星期啱啱衝完72小時爆機兄弟,如無意外,應該星期日更新啦
應該得達哥係用愛發電,仲要成日萬歲
腦霧住見證佢爆機果然係卑鄙異鄉人
GAP叔72小時打機已爆肝,暫停一週
IG有講
真係睇一條片少一條
conil jason weng 沙貝果d全部都未畢業,畢業後肯定冇以前咁得閑,好可能又要新玩員出動
新血就必然既除非佢地當中有人轉全職
呢一批新人都一齊玩左好似兩年?
個個都叫慢慢融入左
差唔多時候又要諗下再搵人
隔離台個個富2代,有車有樓唔憂做,咪可以全職拍片囉

馬介休就貼地好多
同埋馬介休玩得癲好多
呢批人已經睇慣咗,如果佢地走嘅話會好唔捨得
特別係Conil, 唔知係咪佢成日留係馬介休office嘅原因,我覺得如果有一日佢唔係馬介休就會静咗好多
佢哋真係無隔離台咁財雄勢大
到呢批玩員學業好忙/畢業就係時候又要換人
(畢竟靠馬介休做正職應該搞唔掂)
Keep住一代代幾年咁換睇下 固定班底四子+華+鎔+爆+其他幕後可以撐幾多年

相反隔離台咁撚有資源成日拍埋啲差唔多嘅嘢
依家第四子都好忙啦

不過我又唔驚馬介休會冇咗嘅,佢地唔拍Youtube嘅話仲搞到好多野,都接到唔同job嘅

樂觀d睇唔係短期內嘅事黎嘅
Game Never Over
你預得4子加華係固定班底算啦
鎔加爆都係打份工,生活所逼果陣都弄唔到佢地選擇
btw, 肥妹仔ee都做左好耐,其實可以推埋佢出黎拍野
佢地個個好似不食人間煙火咁,每日好似食玩訓咁,但就當自己已經經歷人生百態咁

今晚9半有直播
希望會發動馬介休球技能送爆May上睇你唔島
機會好微啦,暫時達哥黑gap龍哥係大熱
達哥邊得閒上島
多數順應上次live大家集氣送Rico上島食青豆
見到ig馬介休全體又cosplay睇Batman
香港仲要唔知幾耐先可以入戲院
屌Rico蝙蝠車
毒籐may幾似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞