Lego 討論區(17)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我番歸比個list你
運費幾銀
回錯,梳
全部未砌?

話說76216 個 armory 完全唔同樣

舊式已經儲左36格, 其實好唔好繼續收購舊式?
好正 巴打最後砌唔砌得成?
砌唔成 有啲件買唔到 第一次諗住一次過買晒但硬係唔齊 一係唔meet佢嘅minimum order quantity
Sosad 咁張moc 咪晒咗
舊款有得散執, 一係就上下層咁砌, 唔駛換過晒
一係執多兩架車啲件黎砌夠數
新版係靚啲
sorry ching 第一次玩lego 有啲野想問
係咪係bricklink 到買料? 信唔信得過?
你話買咗moc 意思即係佢份pdf?
近排想砌架ae86 想係bricklink 到買料 但唔知信唔信得過
我都係第一次玩moc 係有份pdf同xsl/txt檔 import返買料嘅page eg: bricklink 但我完全唔識點買 成日都唔齊 if有興趣我可以開心share一齊集思廣益
我見啲啲moc 下面會有啲store 顯示 %
我見$147 85% 即係 得85%嘅料可以係佢到買到?
師兄 想問你差啲咩
parts 入左去, 佢會幫你sort 要幾多間鋪先可以幫你執晒啲件, 你可以睇到每間鋪可以俾到幾多件你, 因為要睇下間鋪夠唔夠數量, 有時唔夠就會揀第2間俾你
咁例如我買咗85% 我係香港啲實體店到搵唔搵到浄底個啲
唔一定,香港都無乜地方多散件執, 去ins2 樓執

你係bl 都搵唔到既件, 香港都未必搵到, 除非你個15% 既件係啲好大路又係啲細粒件
建唔建議用easy buy
同埋啲件嘅質素如何
會唔會執漏件
唔建議, 我個perference 係一間執到就執晒算, 因為你散開幾間運費手續費都係返到, 盡量最少鋪執晒啲件, 如果meet 唔到個min charge 睇下差幾多, 差少少既咪睇下佢間鋪有無啲咩可以執夠數, 我同常執啲 印刷磚砌夠數

質素既話你簡new 既話真係新既, used 就要小心啲, 因為真係有機會有痕變黃, 執漏件有得同佢講返叫佢補返俾你, 收到件check 齊件先俾正評人
我㩒easy buy 佢show 2間就齊件 但有一間係外國
都係接近300蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞