Lego 討論區(17)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
屋企有貓,買番黎都砌唔到黎玩
Bricklink點訂件,有冇教學
同埋運費貴唔貴
入透明盒
開個ACCOUNT , 搵件搵賣家
運費睇賣家住邊用咩運你買幾重
跟住用PAYPAL 俾錢要食手續費匯率
呢排我都賺夠啦,都想比其他人賺下

好似街市玩具鋪賣個啲山寨玩具
我個moc 係五百幾粒parts
但係都要分開五間以上海外既鋪頭先整件
淨係運費都搞唔掂

有冇巴打有方法點先可以集中d 或者平d
順豐
盡量試下一間搞晒, 你有part list 佢會幫你sort, 揀盡量一間要晒先, 唔得就2間, 唔好揀件最平既鋪優先
我用佢既auto buy, 佢就要分好多間先齊

試過揀左一間有比較多part 既鋪,但剩返嘅part 都係要分勁多鋪先齊

反而我用easy buy 功能,佢就相對要少d鋪,但我見鋪頭既rating好似冇咁高分,唔敢用呢個功能

幾多評分先? 過100 都用得既,如果信唔過既話就改啲件顏色可唔可一間買晒, 如果唔得都無計
用easy 個function 有少少怪
例如我需要100 個lots, 佢search完之後個lot number 係大過100
試下sort埋地點? 真係唔得就過多排先
最近買左盒梵高 開第一包已經miss左件bricks...
想問問大家有無人試過
係咪一定只可以係官網攪 同埋要寄返黎大約幾耐
有2定3袋第一包 你check清楚先
見有好多人今次中伏唔知點解
倒曬出黎再揾下
邊到睇到 , 啲谷唔係好見有人講
外國gp
好多人都以為少件
之後先再見到第2包
就係見台灣香港啲谷無乜人講有缺件
可能我地醒d掛
我係睇英文gp既
通常我會睇下第二包有無就囉住黎用先, 砌到尾就知係咪真係缺件
不過我唔係香港
試過上官網申請返個缺件
都差唔多半個月先到
但就好方便揀完係邊件隔左2日左右就收到通知寄出
唔知香港係咪一樣流程
希望佢唔係真係少左啦
香港差唔多都係咁, sd email 去香港lego 到申請補件
一次過倒出黎砌咪得
到時都搵唔到咪知真係唔齊
想問依家BACK TO THE FUTURE架車依家有大貨未?
THANKS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞