蟲草大王慘食李佳芯大檸檬 , 邊個話有錢就一定溝到女 !?

150 回覆
57 Like 5 Dislike

視后李佳芯(Ali)被爆與「蟲草大王」陳恩德(Mark)秘戀超過一年,對此Ali發聲明否認戀情,強調與Mark只是工作上的合作關係:「本人於2020年約8月中由同事介紹認識陳先生,因陳生計劃跟不同藝人合作發展一系列產品生意,而陳生與本人當時所洽談的為一項瘦身咖啡產品。第一次跟他及其員工見面是其位於其銅鑼灣的工作室,而經過幾次會談後因未能達到共識而沒有繼續洽談。」

她又詳細列出每次與Mark的見面內容,指全部都是圍繞工作,絕無私交:「其後陳生再次邀請本人參與其有關寵物計劃,當時得知他亦有跟多位公司藝人合作,惟當時本人飼養多年的貓咪離世不久,所以最後也沒有就該計劃有進一步合作。不久之後陳生亦有提出邀請本人參與慈善演唱嘉賓,惟經公司了解,加上本人未有足夠信心,所以計劃最終擱置。期間,本人的確有就以上計劃與陳生到過餐廳及其工作室會面,但僅此而已。」又再澄清去年11月被拍得「酒店密會」其實只是在酒店餐廳商討合作:「直到2021年尾,因微電影計劃再跟陳生在電話聯繫上,後於去年10月於酒店中菜廳商討電影細節。」

她表示在「酒店密會」消息爆出後,為免再惹誤會,已再沒有跟對方見面,並指:「本人由2020年認識陳生到現在,每次只限於工作洽談,從沒有發展過任何關係,今後亦不會有任何發展空間,在此釐清。」

對於Ali發長文撇清關係,Mark無奈表示:「佢性格係咁㗎啦,好似鐵咁硬!可能佢係演藝人,有好多包袱,我就冇囉!(好朋友關係會改變?)我唔會,唔知佢喇。(你哋幾耐冇見?)舊年爆咗緋聞之後都少咗聯絡。」

另外,Mark旗下公司明日(26日)於尖沙咀舉行活動,Ali是嘉賓之一,但發通告時卻「消失」,Mark對此表示:「本來已經同TVB傾好,Ali係會嚟,但因為TVB一啲唔合理嘅要求,我話唔使佢嚟。(乜嘢唔合理嘅要求?)記者會先講啦。」
偷雞唔成蝕渣米
而家全世界都知條死肥撚溝唔到人
就自己放料俾記者
唔諗吓自己乜新鮮蘿蔔皮
可能無戀情
但有性情呢
ali bb
有性情都算溝到
好心食開米雪太嫲就咪攪我個Ali bb
有啲女唔係有錢就食到,要好撚柒有錢先得
已經唔係錢既問題,條友生到成個龜頭咁,就算有錢過bill gates都冇用啦

肥佬個樣真係好鬼衰
啲眼神好似想食左人咁
Ali bb遠離佢!
都要睇下想溝邊個
咁李佳芯有條件搵到個有錢又好樣的
要溝女都唔荒有錢得去邊,真正有錢係直接食女
陳恩德升中四了,還未試過拍拖,但陳恩德對自說:「不緊要,依家努力讀書考好會考,第時有錢你荒(慌)無女?」

結果,陳恩德男克服了一個又一個的考試,升上大學;影畢業相時,發覺好多人都一雙一對,原來大學係撮合情侶既好地方。陳恩德依然一個,但他說:「不緊要,即將係我踏入社會大展拳腳既時候,亦係我幸福生活既開始!」

陳恩德努力工作,三年,五年,七年過去了,依然單身。但他終於達成了心願,成為上市公司主席。

陳恩德年過三十,開始疑惑:「點解我已經係成功人仕,但仲係無女?」更令他驚訝的是,公司不少女同事都同MK型男拍拖結婚,但那些男人可不是事業型喎,例如,Dorothy既男朋友只係中五畢業既Sales,月薪只有一萬八千蚊!點解?唔係努力讀書成為有錢人就有女既咩?

不知不覺已是蟲草大王的陳恩德到了中年,,自己渡過一個又一個既聖誕節及情人節。

陳恩德回想一生:「自己曾得過什麼?女人的身體是怎麼樣的?和女朋友係海邊共渡平安夜既滋味係點架?X登人不是經常留帖話:『後生時唔好浪費時間,第時有錢你荒無女咩!』我照做了,究竟什麼地方出錯?」
如果ALI 係貪錢,一早就飛鳩左以前個二打六男友啦,駛乜拖足七年。

何況ALI 自己本身又唔係等飯開
咁細張點睇呀

幻想到佢好似吉村卓咁,係咁用個肚腩咪Ali
明顯係未夠有錢
呢隻嘢幾得意邊度有得買
即係蟲草大王都唔夠有錢姐
泊碼頭都搵個好樣啲啦
有錢又好樣都拮後生女la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞