有冇人真係好撚柒憎香港?

528 回覆
2562 Like 132 Dislike
由細到大都覺得乜撚嘢獅子山精神香港人團結同舟共濟好撚戇鳩,根本所謂嘅香港精神就係縮骨、算爆、老撚土,人不為己天誅地滅

成個香港根本冇對我哋後生好過,由細到大呢個垃圾吃子文化嘅醬缸屎坑地方就係當我哋工具人咁用,小學中學讀書就玩鳩你,大個做嘢就當你廉價勞工

大過你四五十歲班老屎忽冇個係好人,有錢嗰啲就掌握住社會幾乎所有資源經濟收成期買撚曬啲樓然後我哋食屎,自己出生喺戰後嬰兒潮一路順風掌握曬所有資源就屌班後生仔冇撚用

冇錢嗰啲就變咗弱智廢老藍絲,無所事事出街篤眼篤鼻浪費社會資源,一係喺公園打飛機一係出街亞咋咋成日話自己食鹽多過你食米,結果就戇鳩到將兩年前嘅倉鼠咁落街仲要聽埋啲垃圾藍絲網台喺巴士地鐵大大聲播

都唔撚明點解會有後生嘅會鍾意香港,一係就含住金鎖匙出世未畀人壓榨過,一係就白卡佬

以前每日出街一見到啲廢中廢老就覺得呢個地方應該天火焚城

呢一班收成期老屎忽一日唔死撚曬就算有冇共產黨香港都係冇撚得救
真係好撚想香港班廢中廢老可以死撚曬

班撚樣同支那人一樣喺地球癌症,生存嚟都唔知為呢個世界有乜嘢貢獻
當自己係菲傭黎香港揾錢 不問政治的話 心理上會過得開心好多既

鄉下=日本(1年去4次 19年之前)
我真係頂唔撚順所以走撚咗去加拿大,屌佢老母嚟到加拿大又係遇到班廢中廢老

遲啲儲夠錢真係去北歐或者冰島先會見唔到嗰班支那/香港廢中廢老
Lihkg房屋台灣經常用"好愛香港"做綽頭,鼓勵人留港買樓/供樓,吸乾你哋來養活佢哋(業主/地產9)
我日本倉鼠嚟㗎嘛
來生不做香港人
啤梨哥真係好唔得閒
今時今日喺香港仲要買樓簡直係戇鳩

坦白講仲諗住喺香港發展不如返大灣區好過啦,至少大陸公安除咗貪污or賄賂之外唔會日日搞鳩你

香港呢個地方已經賤撚過中國

最值錢嗰班後生仔已經畀人鬥撚死曬

全世界應該淨係得香港會以消滅後生仔下一代為榮
Boomer 去到邊都係一種災難
現實中冇見過有人講

係度講鐘意香港,都係呃下正評打飛機
製造煽情效果話比人知我抗共之心不死姐

何必太認真
反社會式治港就係咁
留名gif
根本係社會反年青人,香港每一個政策就係想鬥撚死後生仔

政府又係咁民間又係咁

真係要好好珍惜對自己好嘅長輩,帶佢哋離開呢個屎坑,然後等淨返嗰批廢人喺香港鬥撚死
垃圾地方
未出世個老母就要爭床位,跟住爭奶粉,爭學位,爭iPhone,爭樓買,爭位食飯,爭位泊車,爭位BBQ,爭醫院床位,最後爭埋個骨灰甕位
北歐
不過好難
樓主因住俾人屌踩港撚,跟住再問你去過外國生活未
樓主你個名
淨係見到班傻閪交倉鼠已經哭笑不得
首先冇話強制要交,另外義工都可以養返
小朋友冇咗心愛嘅寵物,陰影係會影響一世

睇住班咁嘅懵撚,移咗民都係浪費地球資源
以前細個睇富貴迫人系列覺得好攪笑又低B, 而家睇番淨係覺得根本就係所謂香港人既劣根性全部演晒出黎乜都貪乜都要霸
去撚咗加拿大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞