你們會點處理 (勿報警)

266 回覆
16 Like 802 Dislike
樓主佔有慾好強 當正個仔係自己擁有物
幸福賓周
樓主思想開放啲啦

明你有擔心

男仔無咩好擔心

睇同真係做係兩回事

比佢知你知仲衰,不如之後搵個機會正正式式教性教育,自然會cover 翻

你咪得閒check 下佢電話 睇下仲有係新發展

依家啲細路好醒
幫我大仔問,okay?????
唔該哂你
咩事呀樓豬
一個比喻啫
12同14歲咪一樣咁嚴重
無論大肚又好
定係好似前排爆單新聞出嚟吸毒做愛又好
我覺得身為家長,可以俾啲空間比個仔發揮,表達自己點樣諗先,同時同佢上一課性教育。

但係唔好比個仔知道你睇咗佢手機,身為子女覺得咁樣係好冇自由,好似乜都比父母睇穿哂甘,之後將會收埋咁多嘅秘密。

對於呢件事來講,你可以暗示下佢,等佢知道佢自己同正常情況下應該點做先,而唔係你想佢點做。可以限制但不要禁止。

萬一你要爆個女仔大鑊,你個仔可能護主上身,或者好憎你都未定。
「當孩子的身體開始發育,世新大學社會心理學系副教授兼系主任詹昭能指出,會伴隨情竇初開。當父母發現孩子對某位異性特別的關注,甚至影響心情,高雄市左營高中輔導老師李佩珊請父母先別緊張,也不要採取「禁愛」態度,父母與孩子眼中的「戀愛」常常不是同一回事。父母希望孩子面對情感議題時,要謹慎有把握。而對孩子來說,戀愛多半只是當下人際關係的延伸,或對自我認同的反映,沒有深奧的大道理。強烈的「禁愛」只會破壞親子關係,同時迫使孩子不成熟的愛情轉向地下化, 反而使孩子失去「學會愛」的機會。

面對對愛情有想像的青少年、青少女,專家們一致認為,父母最好的態度是,把握機會情感教育,開始和孩子「談情說愛」,並討論四個重要課題:是友誼還是愛、如何避免恐怖情人、關於告白、關於約會。」

From親子天下
報警
你個柒頭偽本土實則摧毀本土, 香港最口語嘅才子都鍾意用發, 你就去試吓屌吓人~
---------
蔡瀾

https://bobostory.wordpress.com/2020/10/21/%E6%90%9C%E7%B4%A2%E4%BA%9B%E7%94%9A%E9%BA%BC%EF%BC%9F/amp/

[Facebook也每天會看,我一發訊息就同時在「微博」、「微信」、「臉書」這三個媒界上,Facebook我經營得又慢又少,網友看的也不多,不過可以聯絡上一些失去的朋友,真感謝它。]

----------
陶傑

http://ktoyhk.blogspot.com/2014/11/20141011.html?m=1

[新出的手機型號,有太多資料。傳發一個WhatsApp短訊,會出現一到兩個「√」。]
Post得上黎 警好快上門搵你
除非你唔係香港 用VPN都無用
巴打你點解會知?
唔嬲 爽嘅意思
應該想講佢嗰仔好多女
你果個係仔,人哋係女仔
我諗人哋父母仲撚嬲過你啦
你個仔冇洩底,最緊要你一定要教識佢戴套
一定憎撚死個老豆
偷睇人地部電話係仆街嘅行為,你為人父母,你唔尊重佢,就唔好期望佢第日會尊重你。
以後有啲咁嘅相交俾大人處理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞