新手「zo a醇0.5」,入黎分享下

13 回覆
0 Like 2 Dislike
之前用開第三代a酸
但係效果唔算話好明顯

本身係混合偏油

t zone都比較多黑頭粉刺,而且毛孔粗大

最近喺YouTube見到台灣有個醫師分享呢個牌子嘅a醇

所以想試下

但上網又唔多人分享

有無老手可以教路?
a醇本身都廢過a酸
1%醇=0.1%a酸
而且藥房買a酸好平
你自己諗
下!?
我見啲人話有用
而家我用緊differin 0.1
但無乜效果
點解唔用第一代呢
醫生開第三代,所以我未用過第一代
幾乎用過晒ZO所有產品

結論
有暗瘡睇醫生
同埋想講
黑頭粉刺毛孔粗大呢啲
基本係一定會共存 好難改變
清極都係會出現返
更加唔好信用完某啲產品會冇毛孔

除非你膚質天生好/乾性
呢啲都係基因問題
藥房買A酸唔係要醫生紙咩?
要.
照買到.
我係因為黑頭粉刺問題諗住試吓咋
好彩上嚟問一問
唔洗喎
由中學開始一直都有暗粉刺,背脊都多,出來做野大左自己賺錢認識左原來有得食A酸,真係好好,快靚正,食完D毛孔細哂,D皮膚呢家正常返好多起碼唔洗成日諗點打理,因為我係暗粒多(摸落去感覺到一粒粒),唔係好多濃頭個D,醫生開左唔係好高劑量的20MG一 日 。以前細個淨係比呀媽帶去facial針清,都清唔到又針到好多疤,所以暗瘡問題一律食A酸,真係快靚正,慳反好多買護膚品做 facial 錢

呢排睇個 youtube 介意用A醇 用緊 主要想去紋,用完幾日暫時覺得滑左,未覺其他野。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞