赴湯杜火宣告順利移居台灣! 加油!

229 回覆
2789 Like 30 Dislike
以下內容只為關心我既人而寫,諗住用我私生活炒作既人呢個post內容與你地無關。

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
👆🏻我是分隔線

首先要同關心我既人,尤其係估到有inbox 我既朋友講聲對唔住,因為之前有好多程序及申請需要處理,令到成件事有太多不確定性,所以無法同你地講我既情況,但經過今日,情況已比較明朗,所以可以同你地講聲:

之前因爲好多事情既考量,包括家人安全情況,以及香港法治環境轉變,令我不得不將肉身移離。
原本以為呢個舉動可以會令人比較輕鬆,點知當事情真正發生,先發覺要離開自己由細到大成長既地方一啲都唔好受,明明我地無做錯,只不過呢20年劣幣政策改變左我生活既地方,點解要走既係我,諗下諗下,我同太太在機上都痛哭起來。之後未夠兩個月,因分離抑鬱開始自殘,更生起輕生念頭,當時好在多得蘿蔔們既鼓勵同開解,佢哋提醒我肉體離開唔代表無野可以做到,而之後一個個項目可以成功實行,我先捱左過去。

嚟緊我會以鍛練及尋找機遇為首要目標,總之一句到尾,就算發生咩事身在何處我初心不變!

遲啲有機會同你地分享下我訓練既情況,總之大家保重,煲底相聚。

https://www.facebook.com/Futongtofor/photos/a.113980236692904/640198210737768/?type=3
台灣接收咗你呢粒劣幣
已經見到skip post 第4 咁快手
離開都正常. 好多香港人都想走. 只係遲早問題
好好生活
全部MON POST賺五毛
支那充滿住你呢種傻幣
屌你老母傻鳩五毛
Block
又哂一個ac
台灣其實都好危險,火藥味好重
恭喜晒
祝一切順利
明知俾惡勢力針對一定走啦
加油
屌你老母又拋棄喺香港仲抗爭緊嘅手足
夠你老母劣
又哂一個AC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞