【漫畫】輝夜姬想讓人告白-劇情討論區【十二】

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
唔覺,今集啲內容好高汁,兩公婆越嚟越襯
真心,睇漫畫都係為開心,對套野絕望咪棄左佢
還掂都大結局差埋尾,大局已定
問心我覺得燕拒絕石上開始成套漫畫就走下坡
但咁又點,咪又係繼續睇,又唔係非神作就唔睇得

一開始大陸人成班怨婦咁我都廢事理
搞搞下呢度都開始係咁
又話因為漫畫廢動畫幾好都唔想睇,又話赤坂對唔住A1
心諗某程度唔係因為之前太好有對比,其實輝夜根本唔到咁差
同為戀愛喜劇睇下隔離非常可愛同女友成雙
近排一樣拖到一個點咪又係無人屌
屌洗撚理漢化組班傻閪咩
除左炒面唔知做乜鳩同攝影師end好求其外
其他我都接受到,今集幾實幾好
Skip哂條on9主線弱智家族糾紛淨係睇日常就得
一樣,只係難接受左少少中途炒麵
同咁大個家族財團既問題,咁草草了結,真係繼承者們都無佢咁兒戲
但除此之外石上堆感情戲我完全唔覺有問題
我個人認為70%輕鬆搞笑,30%戀愛,認真戲
呢幾年吸左好多fans,但近來對劇情好關鍵既大單野處理得好草率激嬲左大堆怨婦
又係d作者對你唔住mode
其實明明大多主要角色都係有反差(唔計千花)
好多情節都係用反差去製造笑料
都嚟到二百幾集仲講乜撚嘢人設崩壞
不如由「天才們的戀愛頭腦戰」開始屌丫

難題篇就話處理得唔好又冇咁好笑啫
都返到嚟日常好心就唔好用難題篇嘅角度去睇啦
咁辛苦為乜
佢地拎成熟成年人既處事能力套落青春期高中生身上
事實係有不下於一半成年人處理感情問題都不見成熟
其實炒麵回我都唔覺有大問題 係對付本家真係太簡單
最多咪話下赤坂係認真回中間放個on9回撚讀者
之前啲拉麵回都係咁

見有人認真係到插個劇情話掛住炒麵乜都唔做
我覺得喜劇類嘅on9回做on9嘢無問題
如果要認真傾劇情嘅成晚流流長煮個炒麵咪最多10分鐘
咁都要鬧就同啲阿媽係個仔溫成晚書用一陣電話個陣入房鬧佢掛住打機無分別

講開又講 如果佢真係2回之後完我會覺得真係爛尾 咁多伏線都未講
唉頂,上集講輝夜咁對真妃賤,今集講白銀竟然會對人地用暴力,對藤原個表情仲咁兇狠
我就睇下班撚屌點每集都搵到位話毁人設
兩公婆越來越痴線
放閃放到越來越唔顧形象
伊井野係咪唔知佢地已經上過床?今集自己自爆
呢2集好好笑
妃常慘
其實有咩毁唔毁人設 我地對角色真實性格到底有幾了解啫
夠過咗成百幾集先知白銀本身脆弱既一面 嗰陣又唔屌佢毁人設

轉咗英肉同Reddit好耐 就算會屌劇情處理都理性啲 成個怨婦咁好無謂
屌劇情處理都理性啲
連登同reddit一拳post真係兩個世界嚟
其實真係有風向呢樣野,係網絡沉浸既人之中有好大部分都係見人講就跟
好似係度尋求緊同路人撫慰自己心靈咁
同一套野,唔同國家,唔同討論群講既野差得大到
赤坂「毁人設?這是誰決定的?能決定的,只有我」
睇一拳post會好撚大壓力
一堆人係到怒屌
文化可能係有關係, 討論區影響大啲
依到都覺得堆怨婦煩啦
當然Reddit都有toxic既人
但整體觀感真係舒服好多

可能另一方面人流多啲將嗰distribution拉番去正常人嗰邊少少
同埋老實講有(會做野既)mod對fan sub既風氣係會好啲
Agree,睇動漫開心野閒時上黎睇下其他人點睇
我屌,d怨氣大到,有無咁強仇恨心
點解可以睇得咁唔開心都仲追住黎睇下下次又會點激嬲自己
我明所謂愛之深責之切,但責左幾年都仲責緊都仲唔放棄一d自己都左右唔到既野
咁就係怨念,同仇恨,脾氣呢d野一樣唔放低會持續拉倒你既日常生活,生理,心理都會
嬲完一個禮拜好放低啦,留返d精神搵下一段快樂好過啦
漢化組最垃圾,帶頭帶風向
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞