【漫畫】輝夜姬想讓人告白-劇情討論區【十二】

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
我只求一個逆轉收漢化組皮
本身竹取物語

大伴御行係五難題已經收皮 派遣家傭去搵龍玉 討伐龍失敗受傷而回 基本上係個壞心眼嘅人物

反而天皇先至係令輝夜動心嗰個 當然原著目的無咁崇高

互相書信咗三年 因為輝夜要回歸月亮先交低不死藥俾天皇

但係漫畫本身前提已經錯咗 輝夜鍾意既係御行

咁白銀御行需唔需要經歷搵龍玉失敗?
要等佢瞓着咗先
龍玉咪成功左
係囉已經好多重象徵咁成功咗幾次啦
1. 得到同學龍珠嘅幫助
2. 文化祭個粒龍珠包住氣球送俾輝夜
3. 由二哥青龍手上攞到好多錢
同竹取物語嘅唔同就係成功解到難題所以輝夜先接受佢
錢應該係對應長生藥
講到帝咁鐘意耀夜
但咁多年又會唔維持聯繫
呢part有啲夾硬
同埋老賊有心既可以寫返佢地以前既故事
咁會完整啲
而家得幾格
帝哥
咁樣畫到會長柒哂好咩﹐重係度食杯麵
唔理啦﹐帝輝世界第一
借家姐出手都得啦
同埋帝一開始出場時又唔交代多D
性質根本唔同
之前係學校煮飯仔戀愛喜劇﹐梗係可以隨時手玩膠﹐而家係唐心風暴隨時出人命﹐點同??
好似銀魂咁(雖然主線都係唔好睇)﹐你試下將軍死完下一集煮麵﹐你睇人屌唔屌
正,即係會玩到奉心祭…

希望唔係玩到高潮位,
之後斬件出劇場版。
奉心 normal end
劇場版 冰輝+商場 true end
感覺上睇埋呢季動畫可以棄動畫了

除非之後漫畫d質素可以逆轉到
咁你咪棄,最好今季都唔好睇,拜拜
今次動畫個標題都寫撚明係ultra romantic
如果唔上到高潮位我即刻屌穿屋企地板
如果無御行出現都唔會有而家既輝夜
漢化組
一開波當佢戀愛喜劇咁輕鬆睇真係好正,不過宜家搞到成出宮廷劇咁樣真係轉得太誇張喇只可以話佢而家嘅劇情唔係我一開始被吸引嘅野

同埋我作為動畫黨入坑嘅覺得如果開始動畫化而家嘅劇情會好唔習慣姐,所以可能睇完漫畫就算數了

我都係唔想自己失望姐,第一二季真係好正
語氣重左 大家都係愛呢套作品既

我覺得以前太神,依家單純都ok,所以太大反差,但睇返轉眼我真係唔覺得近呢50話太差 唔好唔記得佢地係高中生同埋呢套係喜劇
https://youtu.be/b4tGGzQve3M
聽朝6點會有新PV
咁快有試聽。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞