連登業主揮手區(韓林兒唔使入嚟)

248 回覆
96 Like 38 Dislike
啱呀
買左嚟自住 根本樓價升跌感覺都唔大
升又係要住無得賣 跌又係住無所謂
除非升得多有得諗換樓轉按
跌都起碼3成先有感覺 最多咪繼續住

通常話升跌個啲係無買樓既人就好敏感
當樓市回果時, 唔知點解無樓果D 仲緊張過業主
跌個陣無樓既又要驚跌 驚執輸要撈底
跟住都係無買
第一個前題係,呢d product係俾有錢人玩

大把private bank有錢佬咁玩債券,一隻BBB- 3%//BB 5%,槓桿完基本上都double digit,其實正常一隻債好低風險,投資級一年違約風險係0.06%,BB係0.5%

夠膽既話早幾年d人玩恒大,真係40-50%一年,個遊戲玩左10年先爆,要賺都賺夠曬

呢d已經算係低風險,再有錢d既玩創投,回報係以十部百部計,rich get richer
韓仔雖然戇尻假膠,不過欣賞你真係捐過錢去黃圈。柒項KAON自稱幾黃幾有錢,叫佢捐$5000就牙痛

[公投] 房屋台紅人, 韓林兒 vs KAON , 邊個下賤討厭D 乞兒D?
https://lih.kg/2619865
學生哥無自住需求嘛
咪日日計住啲升升跌跌
兩邊都係海軍鬥水兵
因為要一步一步識穿你吹水嘅故仔

利息你有計錯,補倉風險又唔提

有銀行提供借錢買基金就當新產品

現實啲啦,今晚返屋企望吓自己間屋有幾大,過得幾折墮啦
橫掂你都係幻想咋嘛,又話要教大家唔一定要買樓都可以有錢交租,咁就大大方方成條formula譠出嚟啦

買邊(幾)隻,利息幾多,跌幾多要補倉,匯率兌換使費,基金全年表現 etc.

清清楚楚列出來教人呀嘛
你都俾我玩到你死全家啦,仲好意思蒲頭
韓總話呢啲 product 係近年先有,笑左,笑埋右
2020 3月你爆左倉啦
佢現實中溝唔到女既死毒撚
日日係自己間公司到FF自己有幾多千萬
自己間公屋
想發遠自己又唔做功課,想人哋成套嘢講晒畀你知。好心自己打去問下匯豐Citibank 問下,可能一個電話就改變咗你一生命運。jade ,citigold 唔係用嚟炫耀架,係用嚟更容易賺錢,有得用都唔用正碌柒

利申:以上純屬幻想,唔好信,唔好學
你岩你岩,畀你講中咗
點樣死全家法? 有冇CAP圖來睇下
無圖你就死全家
你玩d 派 6/7 雅既派息基金就梗係risky 啲
6/7 厘, 打錯
邊度
最後幾句應該係真,唔係一時意氣
班樓淡個個都係咁 下下走出黎鳩up 比人駁到唔夠人講就發悔氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞