連登業主揮手區(韓林兒唔使入嚟)

248 回覆
96 Like 38 Dislike
有就有,冇就冇,又唔使吹水作故仔嘅

你吹到咁大,收唔到科㗎,小朋友

你喺匯豐買成$20,000,000基金,你張 Jade卡呢,screen cap, share, take you 5 seconds only 😉

[/img]
咁你幫幫手教韓總點樣作埋個故仔落去🙏🏻🙏🏻

$5m Capital, 每月收息 HK$80,000 (before interest expense and other charges)

佢話自己買美元基金,有邊隻美元基金係做到呢樣嘢,你幫幫手,俾個名佢以後就跟着來講,唔使每次作故仔
幾時移民?
連具體規劃、成本預算都冇,批碌柒咩
我正式放棄埋你,唔好問我點投資,唔會教你
嗱我公道講 Citibank係做到韓總講既野

5球本,80% ÷ 20%,4倍
可以借多20球

拎晒25球去買隻ab American income
年息收5隻 一年1.2mil
每個月有十萬蚊息

Btw巴打citibank唔上CPC?
Citi做investment好過hsbc
你岩你岩,我唔使「醒覺」都知自己係公屋嘅尊貴住戶,引以為傲
講咗好多次,市場上真係有咁嘅 product,不過韓總講唔倒投資呢種product嘅精髓,裏面啲details仲要錯晒呀嘛

佢講兩三句嘢,就知佢冇買過啦

Ab American income <— 你可以慳返唔使再作故仔啦
你岩你岩,全部都係我幻想出嚟嘅,唔好信。

話時話,點解唔問下銀行,以你嘅如豆目光一定會有大開眼界嘅感覺,有jade都唔問嘥唔嘥啲呀

同意
得罪講句,Citi security platform 太費,完全唔想放太多錢喺 Citi

CPC 有啲咩product係HSBC private 都冇?

(其實Jade雖然唔係 private ,但係已經買到 private 嘅嘢, placing, pre IPO, various leverage products, insurance…. etc.)
$20m -> $12m -> $8m 日日個投資額都唔同,吹到連自己講過啲乜都唔記得

韓總,果然厲害 唔阻你發夢
房台終於遇見有識之士
貴都唔緊要,最緊要係廢
出咗初步規劃已經有一定既回響,出埋具體規劃同成本預算又可以爆升買咗先又可以自住又可以投資,好過幫人供樓啦
咁你以後記住個答案啊 ab American income

同埋喺Citi 呀
其實你唔踢爆佢,好多公屋仔真係會信佢
同埋韓總話佢隻野每月收八萬股息之餘,基金價格2021年仲升咗三成,唔知 ab American income 做唔做到呢

財息兼收
不嬲好少正面插佢,不過佢吹到越來越大,咪玩吓囉
人哋塞錢入你袋都唔信,真係講多都嘥氣,之前仲話間間銀行都有呢種product ,笑死。

乖啦,唔好嘈啦,番去買番你啲地產股收息啦,發到豬頭咁架,唔好再理我幻想出嚟嘅嘢,我只係一個住公屋,戶口得幾百蚊嘅專業實Q嚟㗎咋
show statement 啦

$2000幻
係呀,好正,唔買正笨柒,gogogo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞