連登業主揮手區(韓林兒唔使入嚟)

248 回覆
96 Like 38 Dislike
上年年尾買咗居2市場

反正自住唔會理升跌
炒股都無佢咁勤力 日日睇樓市新聞挖掘樓淡資料
其實買層樓 先一兩百萬首期
其餘當交租咪算
首期 正常夫妻三四年都儲到啦
佢移民agent
九東租置屋仔
勁方便...
請問如果有層樓, 想用黎抵押拎首期再買樓人銀行係咪可以接受呢
我問銀行員,.佢地講得好唔清楚
老實講, 樓從投資角度而言未必好吸引
畢竟出面都有其他不同類班的投資工具,
不過樓始終可以拎黎住
如果你有此需要, 始終都係會買
唯有爭議點係 今時今日係唔係入市時機啫
定係再觀望, 等佢平d先買
我睇法始終係非納米私樓係追得住通脹,居屋想換樓就自己睇路,但自住就一向都唔洗理。
交租既話 就係開支 expenditure, 係spent
但每月供樓, 始終係投放資金, 你最終會獲得一個物業/資產 asset
始終唔同
衝破唔到2019年6月個價囉
相信6/2019個價已經係終點
衝破唔到2019年6月低位?
Cctoy一貫作風
賣咗冇耐
其實邊只得韓總呀 連登大把淡淡撐佢
班人純粹係反社會人格, 疫情個陣不知幾想樓價大跌業主跳樓
只係妒嫉早買既人享受升幅

留意下正負皮人數
大把淡淡偷偷留下負皮
好耐無入來房屋台,所以完全唔知韓林兒邊個來
去睇睇佢出d post, 感覺就係落左車想等個市跌買番樓既人
一見到你就覺得自卑,點解我冇高貴嘅公屋住,覺得自己好失敗
對樓市咁有信心又要衝出嚟開post圍爐取暖

按你邏輯
花多啲時間儲第二份首期好過啦
按你邏輯,花多啲時間儲第二份首期好過啦
按你邏輯,花多啲時間儲第三份首期好過啦
按你邏輯,花多啲時間儲第四份首期好過啦
按你邏輯,花多啲時間儲第五份首期好過啦
按你邏輯,花多啲時間儲第六份首期好過啦
呢樣野真係做到 而家citibank就係玩呢樣野
拎舊錢槓大3-4倍買基金 賺息差

利申有樓供緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞