人到30 你寧願要「財」定要「印」?

101 回覆
229 Like 203 Dislike
痴線IT9, 財星唔代表賺錢既財
財星八字黎講只係對錢財既慾望, 有財星只係代表你個人特別恨錢, 貪錢, 但唔代表搵到錢囉
當然知,所以我冇講你揀「財星」一定搵到錢,正如你揀「印星」亦未必成就到你嘅理想

同埋大家嘅算命模型都唔同,唔想比較
其實樓主真係好似唔係好識咁
唔好再班門弄斧
喺你仲身強身弱梗時候我已經算到流月,但真係唔想拗𠵱啲

有人用專納音,有人專用神煞,有人專用傳統子平,亦有人好似我咁用五行流通,無謂硬要用自己嗰套標準批評人啦
我流月係咪算得準你可以問吓其他俾我 tg 批過嘅人
如果搵到錢係咩運
人到30仲問緊呢啲問題...
我哋五行派就主要睇流通而不被破,即係唔理你身強弱,但經過推算後食傷生財就為之當時當刻有財運

啲人成日話比劫破財,但如果你嘅本命 + 大運 + 流年係形成,「比劫」生「食傷」生「財」,咁龍頭就係「比劫」,「比劫」反而會助旺咗你嘅財運,𠵱啲就係用五行流通嘅睇法

當然,我哋亦驗證過,流月一氣相生,流月都會作怪,就係涉及拆合、斷氣嗰啲更複雜嘅推算
明既, 老實講我正職就唔係八字搵食, 但算命野我就識識地, 好老實講, 太多on9仔亂up係到賺錢搵食, 睇到我都好尷尬

利伸返:準既大師係唔會亂咁同人算命, 因為涉及因果, 真準而冇準備地咁算呢小則大病, 大則死於非命
我就寧願你係呃神騙鬼喇
邊一邊都係做到頂尖先有意義
一半一半都係辛苦
你可以睇吓連登另一位叫「鬼哥」嘅巴打,佢都係學我𠵱派,而且正式跟師父學,你可以笑我得半桶水(我做 IT 打坐都夠食,唔洗靠𠵱啲呃飯食),但𠵱一派而家開始真係有唔少人用,而且實證過有一定準繩度
其實係有諗過收錢幫人算,但諗諗吓正式收得錢就要寫批書同更加認真,會冇咗而家當興趣嗰種熱誠
咁我就建議返你
真係語重心長果隻 作為資深大師善SIR贈你一句

算好果邊就好, 唔好同任何人講壞果方面果報點都要應咗佢, 走唔甩每個人都有佢既業做架兩變咗你應咗個果報
多口, 斷手斷腳 絕子絕孫就跟你一世 小心啦
咁緊係做警察
要食神
咁癲?
點先可以知自己咩運好啲
樓主如果想學你果派,可以搵邊度學好
八字全部偏財+偏印
係咪只有等運到?
搵鍾榕逸 / 鄭文堡
做緊印星做嘅嘢
但人工真係得一萬幾千,
上樓無希望,望就望公司可以再大啲有位上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞