有冇Youtube Channel係介紹好偏門嘅國家旅行

14 回覆
6 Like 0 Dislike
話說啱啱睇到太平洋島國湯加,呢d國家真係聽都未聽過
之後去search下Youtube會唔會呢個國家嘅介紹,當然都係好多唔啦間嘅廢片出咗黎

成日d旅行片都係講日韓台歐美,飲飲食食
比較出色嘅偏門旅行Youtuber可能已經係前果籽記者怡富

(都順便推介下,雖然應該都多人識佢https://youtube.com/c/%E6%80%A1%E5%AF%8CIwalkutake)

不過佢去嘅伊拉克,烏克蘭,土耳其呢d國家都叫做聽過個國家名
會唔會有香港/台灣channel專去偏門什至係未聽過嘅國家旅行
雷探長
但啲野明顯做大外宣
鄰國野真係差咁d
咁冇背景後台,好多地方根本唔會比人影
融融歷險記,佢有個台灣邦交國企劃,好多國家都未聽過,幾特別
另外有聽開podcast嘅話,推薦解鎖地球
湯加成日嚟香港打 Seven ,點會未聽過呀!
佢資料搜集好是但
Language又差到仆街
睇完信5成算
唔睇開運動
啱啱睇咗
佢早期嘅台灣邦交國系列幾特別
可惜呢個系列有少少唔organise
不過近期嘅片organise番好多
冇影像係差咁d
btw一開始以為佢係Gay
原來有女朋友
外國就有Drew Binsky
bald & bankrupt
主力去前蘇聯國家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞