海關狗疑似為跑數,引誘少數族裔簽收不明箱子然後將其逮捕

767 回覆
2895 Like 73 Dislike
早知我帶直升機去影啦屌
吹水吹到
咁行街紙黑工係咪海關做啫?
有啲驚炒車 保持兩米距離
睇到好灰

呢個故事係真係假唔係重點

重點係當呢件事如果變為真事既時候

我地冇辦法阻止
係既係既,正常會員覆人前係要將那個人既所有前留言全部詳細睇一次....講真你好聲好氣正正常常咁講野,人地都會認真聽你講野,係要句句串串貢,將全世界人pin做五毛叫人點同你地溝通,再講你既soure同true me bro無咩分別
機場定羅湖/落馬洲站?
機場禁區大把cctv喎
請問一下事主點解唔勸阻嗰個南亞人簽名,而係喺度影相同食花生?

如果係我喺現場,我一定會中斷海關同呢位南亞人嘅對話,問清楚海關要求該名南亞人簽署嘅意圖。

希望大家都可以見義勇為
海關毒品調查科機場調查課監督李文樂表示,據調查販毒集團會每次以約數千元之報酬,誘使他人幫助運送違禁品包裹。其中,海關人員本月13日於筲箕灣拘捕一名15歲男學生,相信他經朋友介紹,收取一個來自加拿大內藏4公斤大麻精油的蠟燭包裹,現已獲准擔保候查;而於翌日(14日),海關亦於元朗錦田拘捕一名35歲南亞裔女子,她當時正收取一個內藏2公斤懷疑冰毒的吸塵機包裹,經調查後現正被扣查,而該名女子亦涉及另外3宗同類型販毒案件,海關表示不排除有更多人被捕。

兒登仔上網留意多d 新聞. 成日都有呢d收郵包毒品新聞 唔簽收點樣確認佢係咪個毒販 . 個南亞仔可能咁岩俾人點黎收貨唔好彩喇
Push
Cctoy咁神通廣大用火箭都得啦
其實駁唔到唔洗死撐
爆料果個又唔係你
咁緊張做乜鳩
無 佢交緊稅有數以億計落咗係揸行街紙嘅南亞人身上

佢哋唔知姐

但觀塘海濱就有一班路宿者 政府唔理 間唔中去清場 佢唔會擾民 又想自力更生

唔少ngo唔班呢班人 走去focus 呢班非法入境 過期居重嘅人 犯罪率高 話香港人 唔當佢哋係人

sorry 香港政府有當過香港人係人咩
上至立惡法 下至禁堂食 有理過香港人感想同死活咩
咁撚樣你都仲同佢做朋友?你會唔會仆街咗啲
呢個唔係故事,係真實事件

只能夠祈求嗰位女士早啲開始新嘅人生,因為其實佢乜嘢都做唔到

其實入境處都有,不過只係佢哋做到嘅嘢同海關唔同
死link喎
咁我希望你有一日都感受到

呢個政府腐敗唔係今時今日
樓上班連登仔懵咗?
呢度香港嚟
香港係講證據嘅地方?
我都驚炒車,所以標題都係寫「疑似」

話曬佢地祖師爺,法租界督察長榮爺都係靠不斷奇跡破案上位,如果唔係邊度有日新池浴室、大觀園浴室、榮記大舞台、大世界、黃金大戲院

香港開始有返中國feel
Lm
又誘捕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞