海關狗疑似為跑數,引誘少數族裔簽收不明箱子然後將其逮捕

767 回覆
2897 Like 73 Dislike
到時上到庭又會搵唔到所謂「中間人」
疑點利益歸於共產黨 ,罪名成立
古惑仔衰咗有邊個會認
都話佢唔認但有人證物證都可以告佢,但點解一定要簽名先?
屌 d前線散仔最撚叻就係老屈
係咪需要多啲物證先可以去調查
簽名咪多一樣證據囉

有人話唔簽唔拉佢咩
海狗正仆街啊
真主教都敢屈
手足物以類聚
推 呢班真係仆街
簽名可以呀但人哋拒絕點解要求佢簽名
所以咪話cls
寧願去take risk你咁屈人人地一定超大反應,到時仲麻煩
沖9左佢一了百了
打份工咋
冇事準時放工先係終極目標
拉人嘅野有就有冇就冇架啦
邊會去屈人咁冒險
香港買假貨同用假貨都唔犯法,呃佢簽收做乜呀?
但賣假貨就犯法
根本個簽名只係方便隻法官作故仔入罪
我絕對支持政府執法,但我驚拉埋都係啲魚毛蝦仔啫
到時去做人證呀
做戲都做全套
你做速遞員個西客唔簽名你都會同佢講公司規定要簽咩乜乜柒柒啦
隻海狗講幾句博佢簽 單case易入啲
咁都叫屈佢?
佢唔係想拎件貨都唔會簽啦
依班垃圾浪費哂香港人啲錢 早啲拉晒兼遣返好過啦
原來要博佢簽先易入啲,咁我冇嘢好講我絕對支持香港警察嚴正執法
push
因為之前有一單用同樣方法捉人,個事主冇直接簽收,最後直情唔夠料上庭要撤控,所以後來應該brief過要揾埋個疑犯簽收先算百份百完成任務。

如果你睇條片,海關唔似係想捉呢啲駁腳艇仔,因為捉呢啲冇用,破唔到案之餘仲打草驚蛇,浪費咗個領功機會
佢地應該已經有主要目標人物而且夠料做個case先會做得咁張揚。捉呢啲艇仔係想喺佢地身上套多啲料,一來上庭有幫助,二來睇吓上層有冇漏網之魚。

之前單案:

控方早前透露,海關截獲涉案郵包後,把案件轉交警方跟進,警方調查後發現收件人是被告,而被告當時涉及去年11月11日一宗在灣仔發生的襲警和管有攻擊性武器案件,正保釋候訊。警方派員假扮送貨員到上址,被告的母親替他簽收郵包時被拘捕。

案件於去年11月底提堂,被告一直被拒保釋還押監房看管,直至今年2月8日控方向法庭表示撤銷起訴,他才獲釋。
咁件貨唔係佢 完全唔關佢事又做乜要簽?
比你我估你理都唔會理啦
知唔知隻海狗咁樣氹南亞朋友簽
上到庭個優勢係去晒被告到
係佢戇鳩又補多句幫朋友收 咁你咪上庭同個官解
正常人梗係人會咁諗
但紀律部隊大把唔正常人啦
你估有冇狗會享受「破案」嗰種成功感而屈人?
班狗喺庭上作供已經見到一堆啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞